Frisse groene aspergesalade met groene tahinidressing
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Perfect voor een gezonde lunch of makkelijke maaltijd op een warme lentedag: deze frisse aspergesalade. Het is licht en verfrissend, gemaakt met verse groenten, wat pecannoten en aardbeien.
Aspergesalade: lekker en simpel
Deze lekkere groene aspergesalade combineert een aantal van mijn favoriete seizoensproducten - asperges, spinazie en aardbeien. Het is makkelijk te maken, en het is smaakvol en heerlijk fris. Geniet van deze salade als een lichte lunch of diner, of serveer het als bijgerecht.
Dressing bij aspergesalade
Voor de dressing bij de aspergesalade kies ik voor een groene tahinidressing. Dat is een dressing gemaakt van koriander, tahin en citroensap. Deze tahinidressing is veelzijdig en past bij veel verschillende ingrediënten. Probeer hem dus vooral uit bij andere salade recepten!
De asperges zijn weer in het seizoen van eind april tot eind juni. Een salade met gegrilde asperges is daarom niet te missen deze lente. Nog een variatie proberen? Bekijk dan eens mijn recept voor een groene aspergesalade met burrata en artisjok.
Frisse groene aspergesalade met groene tahinidressing
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram groene aspergetips
- 300 gram aardbeien
- 50 gram pecannoten
- 100 gram bladspinazie
- 1 avocado
- 1 el honing (vervang door agave of maple syrup voor vegan)
- 2 el tahin
- 1 el vers citroensap
- 2 el water
- snuf zout
- 1 tl gedroogde bieslook
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl olijfolie om in te bakken
Benodigdheden
- staafmixer
Instructies
- Begin met het maken van de dressing: pureer koriander, tahini en citroensap met een staafmixer.
- Voeg koud water toe voor de juiste consistentie en breng op smaak met zout.
- Bak de pecannoten enkele minuten in een droge koekenpan tot ze licht beginnen te verkleuren.
- Snijd de aardbeien in kwarten.
- Leg de asperges in olie in de koekenpan en grill de asperges ongeveer vier minuten.
- Voeg honing toe en wentel de aspergetips hierin.
- Verdeel de spinazie over de borden.
- Voeg de overige ingrediënten toe voor de salade van groene asperges.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 445 | Calorieën uit vetten 290 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 35g, Waarvan | 54% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 10g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen