Komkommersalade met gerookte forel
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Misschien heb je al gelezen over onze vakantie in o.a. New York afgelopen december. Een superleuke reis met uiteraard veel culinaire hotspots. Een paar weken geleden kreeg ik van Jerôme het boek I love New York. Het leuke is, dat het boek gebaseerd is op de ingrediënten die ze van lokale leveranciers inkopen. Dit betekent ingrediënten als aardappels, maar ook granen en bijvoorbeeld forel. Alle ingrediënten uit het boek zijn afkomstig uit een boerderij in de staat New York.
Forel en komkommer
Het eerste wat ik uit dit boek besloot te maken was een hele makkelijke komkommersalade met gerookte forel. Voor deze salade heb je slechts een paar ingrediënten nodig: forel, komkommer, crème fraîche, verse dille, citroen en jalapeño peper. Dit laatste twee zijn mijn eigen toevoeging. In het originele recept wordt gebruik gemaakt van limoen en muismeloenen. Maar van dat laatste had ik nog nooit gehoord, laat staan dat ik het hier in de winkel weleens had gezien. In plaats daarvan gebruikte ik een jalapeño peper: dit zorgde voor wat pit!
Deze salade is een mooi voorgerecht wat je echt in een handomdraai maakt.
Komkommersalade met gerookte forel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 125 gram gerookte forel
- 75 gram crème fraîche
- sap van 1/2 citroen
- 1 jalapeño peper
- 4 takjes verse dille
Benodigdheden
- kaaschaaf of mandoline
Instructies
- Was de komkommer en snijd met de kaasschaaf of de mandoline linten van de komkommer. Snijd alleen de buitenkant, dus niet de zaadlijsten.
- Leg de komkommerlinten op het bord.
- Meng de crème fraîche met citroensap en zet dit apart.
- Verdeel de forel over de komkommer en sprenkel de crème fraiche dressing er overheen.
- Snijd de jalapeño peper in dunne plakjes en leg deze op het bord.
- Maak af met wat takjes verse dille.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 174 | Calorieën uit vetten 90 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 16% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 25% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Wauw, wat een heerlijk recept! Met deze temperaturen is het natuurlijk altijd lekker om een visje te eten, maar dankzij jouw recept ben ik overtuigt. Super bedankt!
Heerlijk super fris recept… Lekker op hele warme dagen.
Heerlijk verfrissend!