Frisse linzensalade
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Afgelopen week een nieuwe uitdaging: om zo veel mogelijk met restjes te koken. Onze voorraadkast, koelkast en vriezer is namelijk meer dan goed gevuld en aangezien we over niet al te lange tijd gaan verhuizen, leek het me een goed idee om die voorraad eens helemaal op te eten. In de kast stond een pot linzen en in de koelkast nog mozzarella, tomaat, rucola en komkommer. Citroen en extra vergine olijfolie is iets wat ik standaard in huis heb. Daarnaast gebruikte ik sumak van Souq die ik de Arab foodybox zat en de dadelstroop uit deze zelfde box. Conclusie: ik hoefde voor deze maaltijd helemaal niet naar de supermarkt en ik ben goed bezig bij het verkleinen van mijn voorraad :-). Voor volgende week hebben we op de planning staan om elke dag minstens één ding uit de vriezer op te maken. Ik weet dat daar o.a. nog reuze garnalen, hamburger broodjes en fruit in ligt, dus dat belooft weer veel goed :-). Voor nu eerst eet smakelijk bij deze linzensalade!
Frisse linzensalade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram Puy linzen
- 1 bol mozzarella
- 150 gram cherrytomaten (gehalveerd)
- 100 gram rucola
- 3 snack komkommers (in dunne plakjes)
- dressing:
- sap van 1/2 citroen
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 tl dadelstroop
- 1 tl sumak
- zwarte peper
- snuf zeezout
Benodigdheden
- kookpan
Instructies
- Kook de linzen 20 minuten in ruim kokend water (of volgens de instructies op de verpakking).
- Snijd intussen de groenten en maak de dressing door alle dressing ingrediënten te mengen.
- Scheur de mozzarella in stukken en leg samen met de komkommer, tomaat en rucola in een kom.
- Giet de linzen af en spoel af met koud water. Voeg de linzen toe aan de kom en maak de salade af met de dressing.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 593 | Calorieën uit vetten 250 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 52% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen