Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)
Heb je weleens frozen yoghurt gegeten? Het doet mij altijd denken aan zomer en vakantie, want in het buitenland lijkt het altijd nog wat populairder. Dit yoghurtijs is heerlijk verfrissend. Vaak kun je je eigen toppings kiezen om het feest compleet te maken. Wist je dat je ook zelf yoghurtijs kunt maken? Ijs maken is super leuk en lekker!
Yoghurt
Bij voorkeur gebruik je voor frozen yoghurt Griekse yoghurt. Dit heeft een hoger vetgehalte en is lekker dik. Dat maakt het makkelijker om er een lekker stevig ijs van te maken. Bovendien is het mild qua smaak, maar alsnog fris. Ideaal voor het ijs.
Uiteraard kun je ook andere yoghurt gebruiken, maar kies bij voorkeur voor een dikke soort met enig vet.
Met of zonder ijsmachine
Ik heb sinds kort een ijsmachine en daarmee is het helemaal makkelijk om dit ijs te maken! Mengen, kort in de koelkast zetten en daarna doe je het mengsel in de ijsmachine. Softijsfunctie aanzetten en de machine doet de rest! Heb je geen ijsmachine? Yoghurtijs maken zonder ijsmachine kan wel, maar is een stuk arbeidsintensiever. Zet het mengsel een uur in de vriezer en roer daarna de ijskristallen goed los. Herhaal elk uur tot je een ijs hebt. Voor serveren haal je het van tevoren uit de vriezer zodat het weer wat zachter kan worden.
Met de softijsfunctie van mijn Magimix Gelato expert, maak ik meteen frozen yoghurt in de juiste consistentie. Om het er net zo uit te laten zien in een ijssalon, kun je het in een spuitzak met een kartelmondje doen. Versier je frozen yoghurt met fruit, nootjes, chocoladesaus en alles wat je zelf lekker vindt! Natuurlijk kun je het zo maken als je zelf wil :-).
Tip: voor een veganistische of lactosevrije variant, kun je gaan voor bijvoorbeeld soja- of kokosyoghurt als basis.
Hier vind je al mijn lekkere ijsrecepten!
Yoghurtijs zelf maken (frozen yoghurt)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 500 gram Griekse yoghurt
- 1 vanillepeul (of 1 tl vanille-extract)
- 2 el kristalsuiker
Benodigdheden
- ijsmachine met softijs stand (ik gebruikte de Magimix Gelato Expert)
Instructies
- Koel de ijsmachine voor indien nodig.
- Meng in een kom de yoghurt met de suiker. Snijd de vanillepeul doormidden en schraap de binnenkant uit. Roer dit door de yoghurt. Zet het mengsel 10 minuten in de koelkast.
- Giet het mengsel in de ijsmachine en laat dit 20-30 minuten draaien (indien je geen ijsmachine hebt - zie intro voor een uitleg).
- Schep in een kom of hoorntje of bewaar in de vriezer.
- Indien je het in de vriezer bewaart, circa 15 minuten voor serveren uit de vriezer halen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 136 | Calorieën uit vetten 59 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 7g, Waarvan | 10% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen