Garnalen in witte wijn

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Terug naar categorie Ga naar recept

Een heerlijk 'feel good recept'. Grote garnalen in een witte wijnsaus met peterselie, citroen en knoflook. Dat klinkt heel simpel. Ja, dat is het recept ook! Eet er bijvoorbeeld een simpele pasta met tomaatjes bij of een ciabatta brood met gepofte tomaat en een groene salade. De beste garnalen om te gebruiken voor dit recept, zijn de ongepelde reuzegarnalen uit het vriesvak. Deze zijn lekker groot en vol van smaak. Doordat ze rauw zijn, kun je ze zelf lekker veel smaak meegeven tijdens het bakken!

Ingrediënten

  • 200 gram
  • grote ongepelde garnalen
  • (uit het vriesvak)
  • 150 ml
  • droge witte wijn
  • (wat je over hebt)
  • 2 teentjes
  • knoflook
  • (uitgeperst)
  • 10 gram
  • platte peterselie
  • (fijngesneden)
  • 1 el
  • roomboter
  • 1 tl
  • olijfolie
  • sap van 1/2
  • citroen
  • zwarte peper
  • zeezout

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan, gevolgd door de boter.
  2. Bak de garnalen enkele minuten totdat ze nét beginnen te verkleuren.
  3. Voeg dan de knoflook toe en blijf goed omscheppen terwijl je de garnalen kookt.
  4. Draai het vuur wat hoger en blus af met de witte wijn. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Voeg tot slot de citroen en peterselie toe en serveer, samen met het kookvocht. (Zie intro voor tips)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *