Garnalencocktail met appel

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vorige week stond er ineens een koerier van de Jumbo bij mijn werk op de stoep met een reusachtig groot pakket. Mijn collega's waren, net als ik, natuurlijk reuze nieuwsgierig wat er in zat. Van alles om te gebruiken bij het kerstdiner, samengesteld door chef Jonathan Zandbergen. Enkele van de ingrediënten waren garnalen, appel, frambozenazijn en rode kool en toen dacht ik al snel aan een ouderwets lekker gerecht voor tijdens kerst: de garnalencocktail, maar dan met mijn eigen twist. De appel en rode kool besprenkelde ik met frambozenazijn die zoet en tegelijkertijd fris is. Een lekkere aanrader voor in je garnalencocktail! Je kunt deze gerechtjes serveren als voorgerecht of als amuse. Serveer je ze als amuse, gebruik dan hele kleine glaasjes. Ik kon mijn amuseglazen in de verhuischaos nog niet vinden, maar in cocktailglazen staat ook hartstikke leuk, vind je niet? Extra fijn aan dit gerecht is dat het letterlijk zo op tafel staat en aangezien je waarschijnlijk met kerst meerdere gerechten moet maken, is dat ook wel heel erg lekker!

Garnalencocktail met appel

Garnalencocktail met appel

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram Hollandse garnalen
  • 1 Granny Smith appel
  • 1/4 rode kool
  • 2 el frambozenazijn
  • 125 gram crème fraîche
  • 12 takjes verse bieslook

Benodigdheden

  • 4 - 6 amuse- of cocktailglazen

Instructies

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes en verdeel deze over de glazen.
  2. Snijd de appel in kleine blokjes en verdeel deze over de rode kool.
  3. Besprenkel de appel met de frambozenazijn.
  4. Verdeel de garnalen over de glazen en maak tot slot met behulp van 2 lepels 'quenelles' van de crème fraîche. Dit is een soort langwerpig bolletje.
  5. Garneer de glaasjes met verse bieslook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *