Gemarineerde kastanjechampignons
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd8 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Is het bij jou op maandag ook altijd 'Meatless Monday'? Hier vaak in ieder geval wel en dus deel ik vandaag deze fijne gemarineerde kastanje champignons met jullie. Lekker snel op tafel en bijvoorbeeld lekker als bijgerecht bij een Aziatische maaltijd. Ik kies zelf altijd voor de biologische variant van deze groente, omdat ik de champignons niet was, maar met een borsteltje schoon boen. Zo blijven de champignons het lekkerste en worden ze niet waterig.
Gemarineerde kastanjechampignons
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd8 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram kastanjechampignons
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 1 teentje knoflook (geperst)
- zwarte peper naar smaak
Benodigdheden
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Boen de champignons schoon met een borsteltje.
- Meng de sojasaus, sesamolie en knoflook en meng in een kom met de champignons.
- Giet het geheel in de ovenschaal en bak gedurende circa 7 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 55 | Calorieën uit vetten 21 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 4% | |
Verzadigde vetzuren 0g | 2% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen