Brood met gepocheerde eieren en hollandaisesaus
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Laatst waren we uitgenodigd bij Jerome's broer die dit gerecht voor ons maakte. Alleen bleek de Hollandaisesaus nog wel een dingetje.... als je deze namelijk niet precies goed bereidt, gaat 'ie schiften. Thuis kwam ik op Culy een foolproof recept voor hollandaisesaus tegen. Eentje waarbij je de eieren niet au-bain marie verwarmt, maar waarbij je ze gewoon klopt in de staafmixer. Het werkte prima! Zorg er wel voor dat de boter goed heet is, maar niet verbrand en blijf in een dun straaltje schenken terwijl je blijft mixen. Gepocheerde eieren met hollandaisesaus is een klassieke combi, maar je kunt de saus ook heel goed gebruiken op asperges of een lekker stukje vis. Dit brood met spinazie, avocado, gepocheerde eieren, saus en een takje bieslook is in ieder geval een hele fijne paas tip. Je eet het als ontbijt, brunch of als lunch. Lekker met een sapje of een theetje als stevige basis om daarna eitjes te gaan zoeken ;-).
Brood met gepocheerde eieren en hollandaisesaus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 boterhammen
- 1 avocado
- 100 gram babyspinazie
- 1 teentje knoflook
- 2 eieren
- 2 takjes bieslook
- voor de hollandaisesaus:
- 100 gram roomboter
- 2 eidooiers
- 1 tl water
- 1/4 tl azijn
- zwarte peper
- zout
Benodigdheden
- staafmixer en hoge beker
- koekenpan
- pan om de eieren in te pocheren
- maatbeker (of andere beker met een tuitje)
Instructies
- Smelt in een koekenpan de boter. Zorg ervoor dat deze niet aanbrandt, maar wel goed heet is.
- Doe de eidooiers, samen met water, peper, zout en azijn in de staafixer beker en meng met de staafmixer.
- Giet de boter in bijvoorbeeld een maatbeker en giet deze héél langzaam bij het eimengsel. Blijf intussen met de staafmixer mengen.
- Zet als de saus klaar is, deze apart.
- Zet de koekenpan weer op het vuur (je hoeft hem niet intussen af te wassen) en doe de spinazie erbij. Pers een teentje knoflook uit boven de spinazie en bak de spinazie totdat deze in formaat is gekrompen.
- Snijd de avocado in plakjes en houd deze apart.
- Zet een grote pan met kokend water op het vuur en giet hier een scheutje azijn in. Met een lepel maak je een draaikolk door heel hard cirkels te draaien in het water.
- Breek je ei boven de draaikolk. Dit zorgt ervoor dat het ei een beetje op 1 plek blijft. Laat dit zo'n 2 minuten koken, haal het ei uit de pan en laat het uitlekken op een keukenpapiertje. Herhaal met het andere ei.
- Bedek de boterhammen met spinazie en verdeel de avocado er overheen. Leg een gepocheerd ei op een boterham en schenk de saus er overheen. Maak af met een takje bieslook.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 628 | Calorieën uit vetten 470 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 54g, Waarvan | 83% | |
Verzadigde vetzuren 24g | 121% | |
Transvetzuren 1g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 21g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen