Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
Eend met sinaasappel is in de Franse keuken een klassieke smaakcombinatie ('canard à l'orange'). Ik besloot deze klassieke smaakcombinatie te nemen en hem in een nieuw jasje te gieten, namelijk als salade. Met slechts enkele ingrediënten maak je deze winterse en luxe ogende gerookte eendenborstsalade met sinaasappel.
Gerookte eendenborstsalade met sinaasappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 125 g rucola
- 1 sinaasappel geschild en in partjes
- 3 el extra vergine olijfolie
- 1/2 tl mosterd
- 1 tl frambozenlimonadesiroop
- schil van 1 sinaasappel
- 200 g gerookte eendenborstfilet
- handje pistachenoten
Benodigdheden
Instructies
- Maak de dressing door de mosterd en de limonadesiroop door de olijfolie te roeren. Laat de sinaasappelschil een half uur tot een uur intrekken in de dressing en haal deze er dan uit.
- Meng de rucola met de gerookte eendenborst, sinaasappelpartjes en pistachenoten. Giet de dressing over de salade heen.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 434 | Calorieën uit vetten 271 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 31g, Waarvan | 47% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 24% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 19g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen