Midden-Oosterse geroosterde broccoli

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Back to category

Dit broccoli recept is zo ontzettend makkelijk, maar ook heel erg lekker! Broccoli kun je koken of stomen. Daarnaast is roosteren een hele lekkere bereidingswijze. Dit keer roosterde ik de broccoli met Midden-Oosterse kruiden en maakte ik het naderhand af met tahin en granaatappelpitjes. Supersimpel! Lekker eten hoeft namelijk helemaal niet ingewikkeld te zijn. Tahin is sesampasta en kun je kopen in de supermarkt. Er zijn verschillende merken. Ik heb er al een aantal getest. De allerlekkerste kocht ik in Israël, maar de tahin van Souq (verkrijgbaar bij AH) vind ik ook prima. Dit ovengerecht is een lekker bijgerecht en kun je goed eten bij bijvoorbeeld köfte en taboule of falafel.

Ingrediënten

  • 1 medium
  • broccoli
  • 1 tl
  • za'atar
  • grof zeezout
  • 2 el
  • tahin
  • 100 gram
  • granaatappelpitjes
  • scheutje olijfolie

Benodigdheden

  • ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Leg de roosjes in de ovenschaal en besprenkel met olie. Strooi hier de za'atar overheen en meng goed door.
  3. Rooster de broccoli circa 15 minuten.
  4. Haal de broccoli uit de oven en maak af met tahin, zeezout en granaatappelpitjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *