Taboule met köfte en groene tahin

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Taboule met köfte en groene tahin

Je zou denken dat als je net naar het Midden-Oosten bent geweest, je wel even genoeg hebt van Midden-Oosters eten. Maar, nee hoor! Sterker nog, we namen uit Israël allerlei specerijen en smaakmakers mee, zoals za'atar, sumak en tahin. Hoewel we nu dus een emmertje tahin hebben, denk ik dat 'ie snel leeg zal zijn ;-).

Taboule als basis

Dit keer gebruikte ik de tahin een een heerlijke, frisse Midden-Oosterse maaltijd. De basis is een taboule. Deze wordt gemaakt met heel veel platte peterselie waar hij een deel van zijn frisheid aan ontleent. Daarnaast voegen we een ui, tomaat en citroensap toe. De köftes hebben een basis van gehakt. Ik gebruikte rundergehakt, maar er wordt ook vaak lansgehakt of een combinatie van runder- en lamsgehakt gebruikt. Overigens is dit ook een perfecte maaltijd voor bij de BBQ. De salade maak je dan voor erbij en de köftes grill je op de BBQ voor een lekkere rooksmaak.

Midden-Oosterse keuken & deel jouw creaties

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie ook een beetje fan van de Midden-Oosterse keuken of heeft een andere cuisine jouw voorkeur? Ga je deze lekkere maaltijd met taboulé en köfte maken? Laat het weten via Instagram met de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-).

Ingrediënten

  • taboule:
  • 40 gram
  • platte peterselie
  • 35 gram
  • bulgur
  • 1
  • rode
  • ui
  • 2
  • trostomaten
  • sap van 1 citroen
  • 1 el
  • olijfolie
  • köfte:
  • 300 gram
  • rundergehakt
  • 1 tl
  • ras-el-hanout
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1
  • sjalotje
  • 1 rode
  • peper
  • snufje
  • zout
  • groene tahin:
  • 10 gram
  • platte peterselie
  • 10 gram
  • verse koriander
  • 3 el
  • tahin
  • 3 el
  • water
  • 1 el
  • citroensap

Benodigdheden

  • 5-6 satéprikkers
  • grillpan (of koekenpan)
  • grote kom
  • staafmixer (optioneel)

Instructies

  1. Week de satéprikkers (indien je hout gebruikt) in water.
  2. Week de bulgur volgens de instructies op de verpakking en zet apart.
  3. Meng het vlees met de ras-al-hanout. Snijd knoflook, sjalot en peper fijn en meng dit ook door het gehakt heen. Breng op smaak met zout. Vorm met je handen 5-6 worsten van het gehakt en steek hier een satéprikker doorheen.
  4. Snijd peterselie, tomaten en ui fijn en meng met de bulgur. Breng op smaak met citroensap en olijfolie.
  5. Zet de grillpan op het vuur en bak de köftes op hoog vuur rondom bruin. Verlaag het vuur en bak ze ook van binnen gaar.
  6. Maak intussen de groene tahinsaus door de tahin te mengen met citroensap en water. Snijd de groene kruiden fijn of pureer ze samen met de tahin tot een saus.
  7. Serveer een bedje van bulgur met de köftes en de groene tahin.
Midden-Oosterse maaltijd - zelf köfte maken
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *