Gezonde havermoutrepen
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Dit recept ontdekte ik min of meer 'per ongeluk'. Ik wilde granola maken, maar had te weinig havermout. Dat vulde ik daarom maar aan met havermeel. Ik kreeg geen granola, maar heerlijke haverrepen. Het ultieme tussendoortje als je het mij vraagt; lekker en verantwoord! Tot nu toe was de zelfgemaakte mueslireep mijn favo tussendoortje, maar deze havermoutrepen zijn een geduchte concurrent. Bewaar ze in een luchtdichte plastic trommel, dan kun je ze een dag of 4-5 lekker houden. Havermeel koop je o.a. bij AH. Kun je het niet vinden? Geen nood, je kunt iets vergelijkbaars zelf maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine!
Ps. Deze repen zijn glutenvrij en dus perfect voor iedereen met coeliakie oftewel, glutenintolerantie. Omdat ik gevoelig ben voor gluten, moet ik ook letten op mijn glutenintake (anders krijg ik buikpijn), maar heb gelukkig geen glutenintolerantie. Naar schatting 160.000 mensen in Nederland hebben wél een glutenintolerantie. Om meer aandacht te vragen voor coeliakie is de maand mei uitgeroepen tot coeliakiemaand door enkele bloggers. Op de site vind je er meer info over! En wil je meer glutenvrije recepten bekijken? Ga dan naar de categorie 'glutenvrij' op dit blog!
Gezonde havermoutrepen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 80 ml maple syrup
- 80 ml olijfolie
- 1 eiwit
- snufje zeezout
- 1/2 tl speculaaskruiden (of gebruik kaneel)
- 1 tl vanillearoma
- 120 gram havermout
- 140 gram havermeel
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C.
- Klop het eiwit licht schuimig met een vork.
- Meng alle ingrediënten tot een nat 'deeg'.
- Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel met de achterkant van een lepel het mengsel over het bakpapier. Je kunt er ook voor kiezen om rondjes te maken, dan hoef je de repen zo meteen niet los te breken, maar heb je mooie ronde koekjes.
- Bak 30-35 minuten, totdat de koek mooi begint te kleuren. Keer hem dan om en bak nog eens 15 minuten, totdat je een lekker knapperige, goudbruine koek hebt.
- Breek de koek in repen of stukken. Lekker voor het ontbijt of als tussendoortje!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 245 | Calorieën uit vetten 102 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 18% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 8% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Oooh, goed idee!
Ik heb deze week vakantie, dus tijd genoeg om zoiets lekkers/gezonds te bakken!
Leuk!
Liefs Iep
Lijkt me erg lekker, maar wat is maple syrup?
Hi Annemarie, maple syrup is ook bekend als esdoonsiroop en kun je kopen bij o.a. AH en Ekoplaza. Mocht je het niet kunnen vinden, kun je ook honing gebruiken ipv maple syrup.
[…] Gezonde havermoutrepen | My Food Blog […]