Gezonde havermoutrepen

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Dit recept ontdekte ik min of meer 'per ongeluk'. Ik wilde granola maken, maar had te weinig havermout. Dat vulde ik daarom maar aan met havermeel. Ik kreeg geen granola, maar heerlijke haverrepen. Het ultieme tussendoortje als je het mij vraagt; lekker en verantwoord! Tot nu toe was de zelfgemaakte mueslireep mijn favo tussendoortje, maar deze havermoutrepen zijn een geduchte concurrent. Bewaar ze in een luchtdichte plastic trommel, dan kun je ze een dag of 4-5 lekker houden. Havermeel koop je o.a. bij AH. Kun je het niet vinden? Geen nood, je kunt iets vergelijkbaars zelf maken door havermout fijn te malen in de keukenmachine!

Ps. Deze repen zijn glutenvrij en dus perfect voor iedereen met coeliakie oftewel, glutenintolerantie. Omdat ik gevoelig ben voor gluten, moet ik ook letten op mijn glutenintake (anders krijg ik buikpijn), maar heb gelukkig geen glutenintolerantie. Naar schatting 160.000 mensen in Nederland hebben wél een glutenintolerantie. Om meer aandacht te vragen voor coeliakie is de maand mei uitgeroepen tot coeliakiemaand door enkele bloggers. Op de site vind je er meer info over! En wil je meer glutenvrije recepten bekijken? Ga dan naar de categorie 'glutenvrij' op dit blog!

Gezonde havermoutrepen

Gezonde havermoutrepen

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd50 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 80 ml maple syrup
  • 80 ml olijfolie
  • 1 eiwit
  • snufje zeezout
  • 1/2 tl speculaaskruiden (of gebruik kaneel)
  • 1 tl vanillearoma
  • 120 gram havermout
  • 140 gram havermeel

Benodigdheden

  1. bakplaat
  2. bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 160 C.
  2. Klop het eiwit licht schuimig met een vork.
  3. Meng alle ingrediënten tot een nat 'deeg'.
  4. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel met de achterkant van een lepel het mengsel over het bakpapier. Je kunt er ook voor kiezen om rondjes te maken, dan hoef je de repen zo meteen niet los te breken, maar heb je mooie ronde koekjes.
  5. Bak 30-35 minuten, totdat de koek mooi begint te kleuren. Keer hem dan om en bak nog eens 15 minuten, totdat je een lekker knapperige, goudbruine koek hebt.
  6. Breek de koek in repen of stukken. Lekker voor het ontbijt of als tussendoortje!

4 reacties op “Gezonde havermoutrepen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *