Gezonde muffins met citroen en blauwe bessen
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
Zien ze er niet zonnig uit, deze vrolijke citroen-blauwe bes-kokos muffins? Ik krijg helemaal zin in de lente en dat komt goed uit, want meteorologisch gezien begint de lente deze maand! Een aantal weken liet ik je zien hoe je zelf suikervrije appelmoes maakt. Vandaag laat ik je zien wat je er zoal mee kunt doen. Je kunt de appelmoes namelijk gewoon zo, bij je maaltijd eten, maar het is ook een superlekker hoofdingrediënt voor deze gezonde muffins. Deze citroenmuffins zijn lekker én verantwoord en daarmee een goede snack en een fijn ontbijt. Blauwe bessen zijn een fruitsoort die ik altijd standaard in de vriezer heb. Ik vind het zo veelzijdig. Ik gebruik het om te bakken, maar ook door bijvoorbeeld de yoghurt of havermout voor ontbijt. Yum! Ben jij benieuwd naar deze blauwe bessen en citroen muffins? Probeer het eens en deel hieronder of via #myfoodblog het resultaat!
Gezonde muffins met citroen en blauwe bessen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd25 minuten
- Totale benodigde tijd40 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 120 gram volkoren bloem
- 75 gram amandelmeel
- 50 gram kokosrasp
- 1 tl bakpoeder
- 75 gram ongezoete appelmoes
- 75 gram Griekse yoghurt
- 4 el maple syrup (of kies honing)
- 1 el vanille extract
- snufje zout
- 2 eieren
- sap van 1/2 citroen
- rasp van 1 citroen
- 150 gram blauwe bessen
Benodigdheden
- muffinbakblik voor 12 stuks
- 12 muffinvormpjes
- keukenmachine
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Meng de bloem, amandelmeel, kokosrasp, bakpoeder en zout in een middelgrote kom.
- In de keukenmachine meng je de eieren, yoghurt, vanille extract, appelmoes, maple syrup, citroensap en citroenrasp.
- Voeg de droge ingrediënten toe aan de ingrediënten in de keukenmachine en klop tot een glad beslag.
- Roer voorzichtig de blauwe bessen erin.
- Giet de vormpjes met behulp van een lepel circa 3/4 vol.
- Bak de muffins in circa 25 minuten gaar en laat ze afkoelen op een draadrek.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 133 | Calorieën uit vetten 51 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 0g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Heerlijk zijn ze!!!
Ben er wel een beetje creatief mee geweest: ik heb een deel tarwebloem/tarwemeel/roggemeel en havermout er in gedaan zodat het totaal heerlijk was aan jou volkoren bloem en amandelmeel. En in plaats van vanille heb ik een zakje vanille suiker toegevoegd en de Maple syrop vervangen door honing 😄.
Maar echt een aanrader!!!