Gezondere, glutenvrije kipnuggets
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Deze kipnuggets zijn glutenvrij en ook nog eens gezonder dan de gemiddelde kipnugget. Door het gebruik van kokos in plaats van bloem en andere ingrediënten ontstaan gezondere kipnuggets die ook nog eens glutenvrij zijn. Daarnaast zijn ze heerlijk tropisch. Vooral als je ze serveert met de mango dipsaus!
Gezondere, glutenvrije kipnuggets
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipfilethaasjes
- 2 eieren (losgeklopt)
- 75 gram kokos
- snufje zout
- 1/4 tl paprikapoeder
- 1/4 tl kurkuma
- 1/8 tl chilipoeder
- 1 mango (geschild en in blokjes)
- 1 el honing
- scheutje pindaolie / zonnebloemolie
Benodigdheden
blender / staafmixerInstructies
- Wrijf de kipfilethaasjes in met de kruiden.
- Dompel ze onder in het eiermengsel.
- Verspreid de kokos op een diep bord en haal hier de kipfilethaasjes doorheen nadat ze zijn bedekt met ei. Zorg ervoor dat de kipnuggets helemaal bedekt zijn met kokos.
- Maak intussen de saus door de mango en de honing te pureren tot een gladde saus.
- Laat een pan heet worden en doe er een sheutje olie in. Bak nu de kipnuggets aan beide kanten goudbruin. Dit doe je het beste door eerst het vuur hoog te zetten en daarna iets zachter, zodat ze van binnen gaar zijn, maar niet te bruin worden.
- Serveer de kipnuggets met de saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 667 | Calorieën uit vetten 391 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 44g, Waarvan | 68% | |
Verzadigde vetzuren 22g | 109% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 14g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Goede morgen beste Judith,
Ik ben Chef-kok en ben zeer blij dat ik jou blog, gevonden heb, ik ben namelijk steeds op zoek naar gezonde en aangepaste gerechten en recepturen voor mensen met allergieën en food problemen.
Ik doe gemiddeld 400 à 500 couverts à la cart, per service, u zal dus begrijpen dat er steeds een aantal mensen tussen zit met bepaalde speciale voeding-verlangens!
Zal jou blog zeker bijven volgen, top.
Ron