Glutenvrije chocolademuffins

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je dol bent op chocolademuffins maar glutenvrij eet, kan het een uitdaging zijn om een ​​recept te vinden dat zowel qua smaak als structuur voldoet. Gelukkig hebben we de perfecte oplossing: glutenvrije chocolademuffins met een perfecte structuur. Ze zijn decadent, 'moist', maar toch ook licht. Het geheim? Griekse yoghurt!

Griekse yoghurt

De Griekse yoghurt zorgt ervoor dat het een heerlijk volle structuur heeft, een beetje moist is, maar toch ook licht. Perfect dus om in in deze muffins te gebruiken. Gebruik bij voorkeur de volvette Griekse yoghurt voor het beste resultaat.

Nog decadentere glutenvrije chocolademuffins

Wil je de muffins nog net even wat decadenter maken? Doe dan hele stukken chocolade of chocoladedruppels door het beslag heen. Heerlijk!

Dus als je op zoek bent naar een heerlijke traktatie die glutenvrij is en gemakkelijk te maken, dan is dit recept voor glutenvrije chocolademuffins iets voor jou. Het is een geweldige manier om van chocolade te genieten zonder je zorgen te hoeven maken over gluten en het is gegarandeerd een hit bij iedereen die van muffins houdt. Lees verder voor het recept en bereid je voor om te genieten van een onweerstaanbaar tussendoortje!

Glutenvrije chocolademuffins

Glutenvrije chocolademuffins

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd20 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram glutenvrij bloem
  • 145 gram bruine rietsuiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram cacao
  • 3 eieren
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 150 ml olie (bijvoorbeeld avocado-olie)
  • 30 ml espresso (dit kun je ook vervangen door water)
  • snufje zout

Benodigdheden

  • muffintray met siliconen of papieren vormpjes
  • mengkom

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 170 C.
  2. Meng in een grote kom de droge ingrediënten.
  3. Meng in een kleinere kom de natte ingrediënten.
  4. Giet de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en mix kort zodat het gemengd is, maar je het niet overmixt.
  5. Giet het beslag in de vormpjes. Giet ze voor 3/4 vol.
  6. Bak ze in 20 minuten gaar. Check met een sateprikker of ze gaar zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *