De lekkerste glutenvrije en vegan granola maken
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Granola maken is leuk en lekker. Lekker om te eten als snack of als ontbijt. Bijvoorbeeld met plantaardige yoghurt en vers fruit of (plantaardige) melk. Het is nog steeds een van mijn favo ontbijtjes en dat betekent dat ik mijn granola recept heb kunnen perfectioneren de afgelopen jaren :-).
Glutenvrije granola maken
Vandaag deel ik dus mijn glutenvrije granola die ook nog eens helemaal vegan is. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig voor de basis. Verder kun je het naar smaak aanvullen met noten en zaden of gedroogd fruit als cranberry's of rozijnen.
Kokos en amandel
Ik heb amandelmeel en kokos toegevoegd om het extra veel smaak te geven. Bovendien zorgt het amandelmeel voor extra eiwitten. Ook de cacao en het lijnzaad zijn een lekkere en gezonde toevoeging. Door als basis havermout te gebruiken is het een glutenvrije granola! Check voor het maken van een glutenvrije variant wel even of je havermout compleet glutenvrij is.
Je kunt alles afwegen, maar nog makkelijker vind ik om gebruik te maken van cups. Ik pak zelf altijd een bekertje en hoef dan niks af te wegen, maar alleen alles in het bekertje te scheppen. Ideaal! Even bakken en je hebt een heerlijk ontbijt. De granola uit de oven is trouwens ook erg lekker op je dessert.
De lekkerste glutenvrije en vegan granola maken
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 270 gram havermout (3 cups)
- 50 gram geraspte kokos (1/2 cup)
- 55 gram amandelmeel (1/2 cup)
- 3 el lijnzaad
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl kardemom
- snuf zout
- 60 ml olijfolie (1/2 cup)
- 30 ml maple syrup (1/4 cup)
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
- mengkom
- maatbekers (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 C (heteluchtoven).
- Meng in een grote kom de havermout, amandelmeel, kokos, zout, kaneel en kardemom.
- Roer de olijfolie en maple syrup er doorheen.
- Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak 50 minuten op 160 C.
- Laat de granola afkoelen en bewaar in een afgesloten pot en geniet van je homemade granola.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 190 | Calorieën uit vetten 95 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 11g, Waarvan | 17% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 12% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen