Gnocchi con granseola
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
De Italiaanse keuken is nog altijd een van mijn favorieten. Een goede pasta, een heerlijke zelfgemaakte pizza, een romige risotto of bijvoorbeeld gnocchi! Misschien eet je deze aardappelkussentjes weleens met pesto of iets dergelijks? Vandaag een Venetiaans recept voor gnocchi, met krab en een heerlijke kruidige saus. Het origineel komt van Rick Stein, maar uiteraard ging ik zelf voor wat shortcuts waardoor het ineens een heel gemakkelijk recept wordt. Je kunt zelf gnocchi maken of het kant-en-klaar kopen. Ik ging dit keer voor die laatste optie, wel zo makkelijk doordeweeks! Voor de visbouillon geldt hetzelfde. Je kunt zelf je bouillon trekken, maar als je haast hebt, kunt je ook een bouillonblokje oplossen in kokend water.
Gnocchi con granseola
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd15 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 250 gram gnocchi
- 70 gram tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 1 ui (gesnipperd)
- 400 ml visbouillon
- 250 gram krab (vers of uit blik)
- kruidenmengsel:
- 1 tl kurkuma
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl gemberpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl korianderzaad
- 1/8 tl chilipoeder
- 1/8 tl kardemom
- 1 takje verse peterselie
- scheutje olijfolie
- om te garneren: basilicum en Parmezaanse kaas
Benodigdheden
- koekenpan
- pan om de gnocchi in te koken
Instructies
- Zet de koekenpan op hoog vuur en giet de olie in de pan. Fruit de ui en de knoflook, totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de tomatenpuree en de kruidenmix toe en bak 1 minuut mee.
- Giet de visbouillon erbij en laat op laag vuur ca. 10 minuten inkoken.
- Kook intussen de gnocchi gaar.
- Hak de peterselie grof en voeg bij de saus, samen met de krab en laat dit kort warm worden.
- Serveer meteen. Garneer met basilicum en Parmezaanse kaas!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 433 | Calorieën uit vetten 80 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 9% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen