Gnocchi met pesto, tomaat en spinazie (+ zelf gnocchi maken!)
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Hebben jullie wel eens zelf gnocchi gemaakt? Ik had al vaak gnocchi gegeten, je weet wel, van die aardappelpasta. Tot nu toe had ik ze nog nooit zelf gemaakt. Een leuke uitdaging leek ons zo en dus gingen Jerome en ik er op een zondagmiddag mee aan de slag. Het is belangrijk dat je goed kruimige aardappels hebt. Dan krijg je lekker zachte gnocchi zonder dat ze te massief zijn. Als je geen aardappelpers hebt, kun je de aardappels ook met een vork prakken, maar zorg er dan voor dat je het wel luchtig houdt. Met andere worden, schep het dan met een vork ook een beetje los. De lekkerste gnocchi krijg je wel met een aardappelpers, maar het is dus geen must.
Gnocchi met pesto, tomaat en spinazie (+ zelf gnocchi maken!)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- Voor de gnocchi:
- 500 gram kruimige aardappels
- 135 gram tarwebloem
- 1 ei
- Voor de pesto:
- 10 gram basilicum
- 1 teentje knoflook
- 15 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 25 gram pijnboompitten
- 5 el extra vergine olijfolie
- Verder nodig:
- 12 cherrytomaten
- 170 gram verse spinazie
- 1 teentje knoflook
- handjevol pijnboompitten
- zwarte peper
Benodigdheden
- aardappelpers, (bijvoorbeeld deze)
- pastapan
- koekenpan
- hakmolen, blender of staafmixer
Instructies
Voor de gnocchi:- Schil de aardappels, snijd ze in vieren en kook ze zo'n 25 minuten.
- Giet de aardappels af en knijp ze door de aardappelpers heen.
- Laat dit een uurtje afkoelen.
- Doe de aardappel in een kom en meng met bloem en ei. Rol er 'worstjes' van en snijd ze met een scherp mes in stukken van zo'n 3 cm.
- Meng de ingrediënten voor de pesto totdat je een mooie, dikke pesto hebt.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en giet hier wat olijfolie in. Doe hier de spinazie, geperste knoflook, peper, pijnboompitten, tomaten en peper bij en schep goed om. Het geheel is klaar als de tomaatjes uit hun velletje beginnen te barsten en de spinazie is geslonken.
- Kook intussen de gnocchi in enkele minuten gaar. Ze zijn gaar als ze weer boven komen drijven. Bij de zelfgemaakte duurt dat slechts een minuut of 5.
- Serveer de gnochi met de pesto en de groenten. Maak eventueel af met wat extra geraspte kaas.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 505 | Calorieën uit vetten 247 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 28g, Waarvan | 43% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 20% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 15g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen