Gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaat en vega worst

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Vind jij gnocchi ook zo lekker? Heerlijk zachte aardappelkussentjes die je echt in huis moet hebben. Sommige mensen vinden ze papperig, maar de key is om ze echt kort te koken (of eventueel te bakken!).

Dit recept van gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaatjes en vega worst is echt een topper voor doordeweeks. Klaar in 10 minuten, lekker voedzaam en boordevol smaak! Iedereen kan dit maken, dus probeer het vooral en laat me weten wat je vindt!

Gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaat en vega worst

Gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaat en vega worst

  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd15 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 600 gram gnocchi*
  • 400 gram verse bladspinazie
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • 2 vegetarische (vegan) worsten
  • 150 ml plantaardige room
  • scheutje olijfolie
  • *indien glutenvrij: de verse gnocchi uit het koelschap van AH bijvoorbeeld

Benodigdheden

  • kookpan
  • koekenpan x2

Instructies

  1. Zet de koekenpan op middelhoog vuur en giet olie in de pan. Bak volgens de instructies op de verpakking.
  2. Zet intussen een andere koekenpan op middelhoog vuur. Giet hier wat olie in en bak de spinazie. De spinazie is heel volumineus, dus waarschijnlijk moet je dit beetje bij beetje toevoegen.
  3. Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. Voeg toe aan de spinazie en giet de kookroom erbij. Draai het vuur zacht.
  4. Haal de worsten wanneer ze klaar zijn van het vuur en kook de gnocchi. Als je verse gnocchi hebt, duurt dit een minuut of 2. Bij gedroogde gnocchi duurt het een kleine 10 minuten en kun je ze al eerder opzetten.
  5. Snijd de worst in plakjes en voeg toe aan de spinazie-roomsaus.
  6. Schep de gnocchi door de saus en enjoy!

2 reacties op “Gnocchi met spinazie, zongedroogde tomaat en vega worst

    • Esmee Vonk

      Judith eet zelf veel vegetarisch. Vandaar de vegetarische worst. Natuurlijk kan dit recept ook gemaakt worden met normale worst, als jij dit lekkerder vindt.

      Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *