Granola chocolade pindakaas repen – lekker tussendoortje!

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Heb je zin in iets zoets, maar wil je toch een beetje bewust snoepen? Dan zijn deze granola chocolade pindakaas repen precies wat je zoekt! Ze zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens boordevol eiwitten en gezonde vetten. Perfect als tussendoortje, snelle ontbijt of als energieboost tijdens een drukke dag.

Gebruik mijn recept voor granola voor de allerlekkerste granola. Dat ga je echt terugproeven in deze repen.

Granola chocolade pindakaas repen – lekker tussendoortje!

Granola chocolade pindakaas repen – lekker tussendoortje!

Aanpassen porties:

voor 12 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram granola (gebruik bij voorkeur een zelfgemaakte glutenvrije en vegan variant)
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram amandelpasta (of een andere notenpasta naar keuze)
  • 1 theelepel kokosolie

Benodigdheden

  • siliconen mal voor reepjes of een bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Als je een siliconen mal met losse 'reepjes' hebt, haal deze dan tevoorschijn. Geen mal? Geen probleem! Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.
  2. Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie of in de magnetron. Roer tot je een gladde massa hebt.
  3. Voeg de amandelpasta toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door elkaar.
  4. Meng nu de granola door het chocolade-amandelmengsel. Zorg ervoor dat alle granola goed bedekt is met chocolade.
  5. Giet of schep het mengsel in je siliconen mal of op de beklede bakplaat. Verdeel het gelijkmatig en druk licht aan met de achterkant van een lepel.
  6. Zet de mal of bakplaat in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
  7. Als je een bakplaat hebt gebruikt, haal dan de grote plak uit de koelkast en snijd deze in ongeveer 12 gelijke repen.
Deze granola chocolade pindakaas repen zijn een heerlijke traktatie met een fijne bite van de knapperige granola, de rijke smaak van chocolade en de romige textuur van amandelpasta. Ze zitten boordevol gezonde ingrediënten en zijn relatief rijk aan eiwitten, waardoor ze je langer een voldaan gevoel geven dan een gewone chocoladereep.

Tips:

  • Varieer met verschillende soorten notenpasta's voor nieuwe smaken. Pindakaas, cashewpasta of hazelnootpasta zijn allemaal heerlijke opties.
  • Experimenteer met verschillende soorten chocolade. Melkchocolade voor een zoetere smaak, of witte chocolade voor een extra feestelijke touch.
  • Voeg wat gedroogd fruit toe aan je granola voor extra smaak en textuur.
  • Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze blijven zo ongeveer een week goed.
Deze granola chocolade pindakaas repen zijn niet alleen een geweldig tussendoortje, maar ook een leuk cadeau om te geven. Verpak ze mooi in wat cellofaan met een lintje erom, en je hebt een persoonlijk en lekker geschenk!Dus de volgende keer dat je trek hebt in iets zoets, maar toch bewust wilt blijven eten, grijp dan naar een van deze zelfgemaakte repen. Ze zijn de perfecte balans tussen gezond en lekker - precies wat je nodig hebt om die zoete trek te stillen zonder schuldgevoel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *