Granola chocolade pindakaas repen – lekker tussendoortje!
- Door Judith Pagrach
- Amerikaans, Overig
- voor 12 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 10 minuten
Heb je zin in iets zoets, maar wil je toch een beetje bewust snoepen? Dan zijn deze granola chocolade pindakaas repen precies wat je zoekt! Ze zijn niet alleen onweerstaanbaar lekker, maar ook nog eens boordevol eiwitten en gezonde vetten. Perfect als tussendoortje, snelle ontbijt of als energieboost tijdens een drukke dag.
Gebruik mijn recept voor granola voor de allerlekkerste granola. Dat ga je echt terugproeven in deze repen.
Granola chocolade pindakaas repen – lekker tussendoortje!
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 10 minuten
voor 12 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram granola (gebruik bij voorkeur een zelfgemaakte glutenvrije en vegan variant)
- 100 gram pure chocolade
- 75 gram amandelpasta (of een andere notenpasta naar keuze)
- 1 theelepel kokosolie
Benodigdheden
- siliconen mal voor reepjes of een bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Als je een siliconen mal met losse 'reepjes' hebt, haal deze dan tevoorschijn. Geen mal? Geen probleem! Bekleed een kleine bakplaat met bakpapier.
- Smelt de chocolade samen met de kokosolie au bain-marie of in de magnetron. Roer tot je een gladde massa hebt.
- Voeg de amandelpasta toe aan de gesmolten chocolade en roer goed door elkaar.
- Meng nu de granola door het chocolade-amandelmengsel. Zorg ervoor dat alle granola goed bedekt is met chocolade.
- Giet of schep het mengsel in je siliconen mal of op de beklede bakplaat. Verdeel het gelijkmatig en druk licht aan met de achterkant van een lepel.
- Zet de mal of bakplaat in de koelkast en laat minimaal 2 uur opstijven.
- Als je een bakplaat hebt gebruikt, haal dan de grote plak uit de koelkast en snijd deze in ongeveer 12 gelijke repen.
Tips:
- Varieer met verschillende soorten notenpasta's voor nieuwe smaken. Pindakaas, cashewpasta of hazelnootpasta zijn allemaal heerlijke opties.
- Experimenteer met verschillende soorten chocolade. Melkchocolade voor een zoetere smaak, of witte chocolade voor een extra feestelijke touch.
- Voeg wat gedroogd fruit toe aan je granola voor extra smaak en textuur.
- Bewaar de repen in een luchtdichte doos in de koelkast. Ze blijven zo ongeveer een week goed.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 132 | Calorieën uit vetten 83 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 14% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 4g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen