Groene asperge quiche
- Door Judith Pagrach
- Frans
- voor 2 personen
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Een echte lentequiche: met groene asperges. Deze quiche kun je prima serveren tijdens de paasbrunch of gewoon als diner. Gebruik vooral kruiden en kaas die je lekker vindt, dus experimenteer er zeker mee!
Groene asperge quiche
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 100 gram groene aspergetips
- 4 eieren
- 100 ml melk
- 50 gram Parmezaanse kaas
- 1/4 tl zwarte peper
- 1/4 tl verse tijm
- 1 sjalotje (fijngesneden)
- 1 rol bladerdeeg
Benodigdheden
- ovenschaal met een diameter van ca. 19 cm
- pan om de asperges in te blancheren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Snijd de onderkantjes van de aspergetips af.
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten.
- Klop de eieren los en voeg de melk, kaas, peper, tijm en sjalotje hier aan toe. Meng het geheel goed.
- Bekleed de vorm met bladerdeeg en leg de asperges op de bodem. Giet het eimengsel er overheen.
- Bak in ca. 20 minuten goudbruin.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 414 | Calorieën uit vetten 228 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 25g, Waarvan | 39% | |
Verzadigde vetzuren 10g | 50% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 11g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen