Groene vis curry
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Dit recept voor Thaise groene curry zit al zo lang in mijn repertoire dat het gek is dat ik hem niet eerder heb uitgewerkt. Misschien juist wel daarom. Voor mij is dit recept namelijk zo gewoon, dat ik er niet meer bij nadenk en dus ook vergeet om hem uit te werken. De vorige keer hadden we een mooie foto gemaakt, maar kwam ik deze pas maanden later weer tegen. Nouja, een goed excuus om het gerecht nog maar eens te maken ;-). Je kunt elke soort vis gebruiken die je lekker vindt: garnalen, kabeljauw, of zoals ik een vismix met van alles en nog wat. Tip: blijf de curry goed proeven tussendoor. Vind je hem te pittig? Voeg dan extra kokosmelk toe? Kan 'ie juist wel wat extra pit gebruiken? Voeg dan extra peper en eventueel gember toe!
Groene vis curry
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 3 takjes koriander
- 1 el verse gember
- 1 rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 2 bosuien
- 1 sereh stengel (citroengras)
- snufje zout
- 150 ml kokosmelk
- 1 rode paprika (zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden)
- 1 gele paprika (zaadlijsten verwijderd en in blokjes gesneden)
- 125 ml kokosmelk
- 200 gram vis naar keuze (ik gebruikte een mix uit de diepvries van AH)
- scheutje arachideolie (of andere hittebestendige olie naar keuze)
- om erbij te serveren: pandanrijst of jasmijnrijst
Benodigdheden
- wok
- hakmolen of staafmixer
Instructies
- Pureer de peper, bosui, koriander, gember en knoflook tot een pasta.
- Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Voeg de kruidenpasta toe en bak gedurende 1-2 minuten.
- Voeg nu de vis toe en bak deze ca. 3 minuten. Doe nu de paprika en kokosmelk erbij.
- Kneus de sereh stengel door hem op enkele plekken te buigen. Doe de sereh stengel in de kokosmelk en laat het geheel 5 minuten op laag vuur staan.
- Haal vlak voor serveren de sereh stengel uit de curry. Serveer met gestoomde pandanrijst of jasmijnrijst!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 657 | Calorieën uit vetten 301 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 34g, Waarvan | 52% | |
Verzadigde vetzuren 26g | 130% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Hai Judith,
Dat ziet er lekker uit. Het verbaast me enigszins dat in het recept geen koenjit staat en de curry wel geel is. Ben je dat vergeten te noemen of is de currry ergens anders zo mooi geel van geworden? Laat ik nou toevallig een zakje vismix in de vriezer hebben liggen….. dus heb ik boodschappen klaar voor vanavond. :) (de andere ingrediënten heb ik standaard wel in huis) Bedankt weer voor je idee!
Hi Alma, ik heb er zelf geen koenjit bij gedaan, maar als je dat lekker vindt kun je dat uiteraard wel doen :-). In het echt was ‘ie meer groen :-)! Eet smakelijk in ieder geval, ben benieuwd naar je curry!