Groene wafels met vijgen en gepofte tomaat
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
Beginnen jullie een thema te zien? Ik ben helemaal verslingerd aan bakken met groente, haha. Weet je nog, de zoete aardappelcake? En de bietenbroodjes? Aan dat rijtje kunnen we er weer 1 toevoegen: spinaziewafels. Door de wafels te maken met spinazie krijgen ze een tof groen kleurtje. Hoe leuk ziet dat eruit? Bovendien zitten ze ook vol vitamines! Sowieso is het wafelrecept wat ik gebruikte, geïnspireerd op een eerder recept, gezond. De basisbestanddelen zijn havermout, eieren en banaan. Dit betekent bovendien dat ze glutenvrij zijn, mocht je glutenvrij eten of dit voor iemand maken die niet tegen gluten kan. Je kunt trouwens ook een dubbele portie wafels maken en deze invriezen. Zo heb je altijd een goede snack of lunch bij de hand!
Spinaziewafels toppen
Ik topte de wafels met vijgen en gepofte tomaatjes, samen met ricotta en balsamicoazijn. De ricotta zorgt voor het romige element, de vijgen zijn lekker zoet en de tomaten zoet-zuur. Klinkt lekker toch? Ook aan de slag met deze hulk-wafels (want tja, groen ;-))? Laat je me het weten! Ze zijn sowieso très Instagrammable. Gebruik op Instagram de hashtag #myfoodblognl. Dat vind ik heel erg leuk om te zien én ik deel op Instagram wekelijks jullie creaties :-)
Groene wafels met vijgen en gepofte tomaat
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd20 minuten
- Totale benodigde tijd25 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- wafels:
- 200 gram verse rauwe spinazie (dus niet uit de vriezer)
- 1 rijpe banaan
- 180 gram havermout
- 2 eieren
- 125 ml melk (variant naar keuze)
- 1 el olijfolie
- snuf zout
- zwarte peper
- 1 tl bruine suiker
- toppings:
- 250 gram cherry tomaten
- 100 gram ricotta
- 2 vijgen
- 2 el balsamicoazijn of balsamico crème
Benodigdheden
- wafelijzer
- kleine ovenschaal
- kookpan
- blender of staafmixer
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 C.
- Doe de tomaten in een ovenschaal en pof deze gedurende 20 minuten. Ga intussen door met de wafels.
- Kook de spinazie gedurende 3 minuten in ruim kokend water.
- Haal de spinazie uit de pan en druk met behulp van een zeef en een spatel het vocht zoveel mogelijk uit de spinazie. Snijd de spinazie fijn en laat even afkoelen.
- Pureer intussen met blender of staafmixer de banaan, eieren, melk en olie. Voeg nu havermout, peper, zout, suiker en spinazie toe en pureer nogmaals tot een egale groene massa.
- Verwarm het wafelijzer tot medium warmte en giet een deel van het mengsel in het wafelijzer (let op: ik heb een antiaanbaklaag op mijn wafelijzer. Heb je dat niet, dan vet je van tevoren het wafelijzer goed in).
- Maak in het wafelijzer de wafels.
- Snijd intussen de vijgen doormidden.
- Serveer de wafels met een schep ricotta, gepofte tomaten, vijgen en balsamicoazijn.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 664 | Calorieën uit vetten 207 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 24g, Waarvan | 37% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 42% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik ga dit proberen. Ziet er mooi uit. Dank je.
Ben benieuwd wat je ervan vindt!