Groentecurry
- Door Devon Velders
- Indiaas
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd8 uur

Het heeft even geduurd om weer eens iets voor jullie te maken. Heb hier ook wel even op gezeten om het leuk en lekker voor jullie te maken.
Bij mij op het werk zijn we de laatste tijd namelijk erg aan het experimenteren met vegetarische gerechten. Het is een hele kunst om daar dan ook iets lekkers en leuks uit te krijgen.
Nu houden we natuurlijk ook wel rekening mee dat er vandaag de dag veel mensen met speciale behoeftes zijn. Daarom is dit gerecht ook geheel lactose en glutenvrij.
Ik moet wel zeggen deze curry heb je niet binnen een uur op tafel staan. Ik ben er zelf wel een uur of acht mee bezig geweest aan gezien er geweld moet worden, gekookt moet worden. En smaken moet laten trekken.
Ik weet het zijn een hoop ingrediënten die de meeste mensen niet zo snel in huis zullen hebben liggen. Ik ben er ook speciaal voor naar de Toko gegaan om alles te halen. Nu maak ik namelijk wel meer gebruik van dit soort kruiden. (dus kwam dat voor mij weer mooi uit )
Nou, om jullie niet langer in spanning te laten zitten zal ik jullie het receptuur geven van de groentecurry.

Groentecurry
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd1 uur
- Totale benodigde tijd8 uur
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- saus:
- 1 liter kokosmelk
- 2 stuks citroenen
- 40 gram verse gember
- 2 theelepels koriander korrels
- ¼ theelepe l chili poeder
- 10 gram palmsuiker
- 1 stuk verse citroengras ( sereh)
- 10 stuks limoenblad
- 8 stuks curryblad
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 theelepel venkelzaad
- 1 theelepel kurkuma
- 50 ml olijfolie
- 2 blokjes groentebouillon
- groenten die ik erin heb gedaan:
- bloemkool
- broccoli
- witte bonen ( gedroogd)
- rode bonen ( gedroogd)
- kikkererwten ( gedroogd)
- rode paprika
- prei
- wortel
Benodigdheden
- (gietijzeren) pan
Instructies

- Ik begin in de ochtend gelijk door de erwten en de witte en rode bonen te laten weken in water zodat ik ze 's avonds kan gaan koken.
- Snij de knoflook en ui fijn, snij de citroen in 4 stukken. Rasp of snij de verse gember.
- Verwarm in een pan de olijfolie, doe hier in de ui en knoflook tot ze mooi glazig worden voeg dan alle specerijen toe. Verwarm dit goed, doordat je het goed verhit gaan de kruiden en specerijen meer smaak afgeven. Voeg dan de kokosmelk toe. Voeg ook de groenten bouillon toe. Laat het geheel 1 keer een minuut koken en zet het dan op laag vuur en laat het voor een uur of vier trekken. (Zorg er voor dat het niet kookt want dan gaat alle smaak verloren )
- Na vier uur haal je de curry door de zeef en hou je de saus apart. De saus die we gemaakt hebben heb je de helft maar van nodig voor 4 personen de andere helft kun je invriezen of ongeveer een anderhalve week in de koeling bewaren
- 1 uur voor etenstijd zet je de erwten en bonen op het vuur ze hebben een vrij lange bereidingstijd kook ze in gewoon water.
- Nu om het geheel een knapperig en lekker geheel te geven kook ik mijn groenten tot ze beetgaar zijn ( broccoli, bloemkool en wortel) voordat ik ze door de curry saus heen doe. Kook wat rijst.
- Wanneer de bonen gaar zijn voeg je de groenten en de bonen aan de saus toe en verwarm je het geheel een keer goed door. Serveer je het met wat rijst en eet smakelijk!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 598 | Calorieën uit vetten 326 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 42g, Waarvan | 64% | |
Verzadigde vetzuren 25g | 126% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 7g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen