Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel

  • voor 20 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd

's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenpitten en amandelen geven een extra bite. Heb jij al eens geroosterde havermout geprobeerd?

Ingrediënten

  • 450 gram
  • grove havermoutvlokken
  • 2 el
  • kaneelpoeder
  • 2 el
  • honing
  • 100 gram
  • pompoenpitten
  • 100 gram
  • amandelschaafsel

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten.
  3. Leg het mengsel op de bakplaat en spreid dit goed uit.
  4. Bak de havermout gedurende 7 minuten.
  5. Haal de plaat uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar in een weckpot of andere vershouddoos.
2 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith. Welkom in mijn wereld van smaak! Op My Foodblog vind je de lekkerste recepten en plekken van over de hele wereld. Deze zitten altijd boordevol smaak en kleur! Volg je me ook op  Instagram, Facebook en TikTok?  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *