Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel
- Door Judith Pagrach
- Nederlands, Overig
- voor 20 personen
- Voorbereidingstijd3 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenpitten en amandelen geven een extra bite. Heb jij al eens geroosterde havermout geprobeerd?
Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel
- Voorbereidingstijd3 minuten
- Kooktijd7 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:
voor 20 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 450 gram grove havermoutvlokken
- 2 el kaneelpoeder
- 2 el honing
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram amandelschaafsel
Benodigdheden
- bakplaat bekleed met bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Meng in een kom alle ingrediënten.
- Leg het mengsel op de bakplaat en spreid dit goed uit.
- Bak de havermout gedurende 7 minuten.
- Haal de plaat uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar in een weckpot of andere vershouddoos.