Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel

  • voor 20 personen
  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

's Ochtends begin ik mijn dag graag met yoghurt vers fruit en het liefste nog een andere topping. Ik heb al een paar typen granola met jullie gedeeld, maar per toeval ontdekte ik dat geroosterde havermoutvlokken ook erg lekker zijn. De kaneel zorgt voor zoetheid in combinatie met honing. De pompoenpitten en amandelen geven een extra bite. Heb jij al eens geroosterde havermout geprobeerd?

Geroosterde havermout met pompoenpitten en kaneel

  • Voorbereidingstijd3 minuten
  • Kooktijd7 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 20 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 450 gram grove havermoutvlokken
  • 2 el kaneelpoeder
  • 2 el honing
  • 100 gram pompoenpitten
  • 100 gram amandelschaafsel

Benodigdheden

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten.
  3. Leg het mengsel op de bakplaat en spreid dit goed uit.
  4. Bak de havermout gedurende 7 minuten.
  5. Haal de plaat uit de oven en laat het goed afkoelen. Bewaar in een weckpot of andere vershouddoos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *