Hartige crumble met kip en zoete aardappel
- Door Judith Pagrach
- Afrikaans, Overig
- voor 4 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
Langzaam pakken we weer de draad op. Na onze bruiloft en huwelijksreis is het nu terug naar de realiteit en wordt er dus ook weer dagelijks vers gekookt. Na elke dag op vakantie uit eten is het wel heel erg lekker om zelf weer te koken. Op vakantie deed ik de nodige inspiratie op. Onder andere door een boek dat ik kocht in Zuid-Afrika van een Zuid-Afrikaanse foodblogger. Hoe leuk! Het boek Wholesome staat vol lekkere en maakbare recepten waarvan ik de hartige crumble uitkoos en er mijn eigen draai aan gaf. Het is een heel lekker gerecht geworden waarvan ik gelukkig nog een klein stukje in de vriezer heb zodat ik nog een keer de crumble als lunch kan nemen. Want een van mijn goede voornemens na de vakantie is om vaker lunch van huis mee te nemen. Dat is sowieso goedkoper en vaak ook gezonder. Ik ben benieuwd hoe het me zal vergaan! Heb jij nog tips voor de lunch? Of ben jij juist ook op zoek naar lunchrecepten die je mee naar werk of school kunt nemen?
Hartige crumble met kip en zoete aardappel
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd35 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 sjalotje (gesnipperd)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 1 tl gedroogde salie
- 2 zoete aardappels (geschild en in kleine blokjes)
- 2 kipfilets
- 1 courgette (in kleine blokjes gesneden)
- 200 gram fetakaas
- 1 tl olijfolieolie
- zwarte peper naar smaak
- topping:
- 125 gram roomboter in blokjes gesneden (rechtstreeks uit de koelkast)
- 120 gram havermout
- 100 gram amandelmeel
- handje cashewnoten
Benodigdheden
- pan om de aardappel en kip in te koken
- koekenpan om de ui te fruiten
- ovenschaal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 190 C.
- Zet een pan water op het vuur en kook de kip in circa 12 minuten gaar. Haal de kip uit de pan, leg deze op een bord en spoel de pan af. Snijd de kip doormidden om te zien of deze al gaar is en kook hem anders wat langer.
- Kook de zoete aardappelblokjes circa 5 minuten en giet af.
- Zet de koekenpan op het vuur en giet de olie in de pan. Fruit de ui en voeg vervolgens knoflook en salie toe.
- Trek met 2 vorken de kip uit elkaar zodat je pulled chicken krijgt.
- Meng in de ovenschaal de ui, courgette, zoete aardappel en kip en verkruimel vervolgens de feta over het geheel heen.
- Met je vingertoppen wrijf je de boter, amandelmeel en havermout samen tot een crumble.
- Strooi de crumble over de schotel heen en bak in 20 minuten gaar.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 649 | Calorieën uit vetten 376 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 43g, Waarvan | 66% | |
Verzadigde vetzuren 16g | 79% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 10g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Recepten met kip en courgette bevallen mij altijd goed! Dit ziet er weer zo heerlijk uit.