Deze krokante aardappelen zijn heerlijk als bijgerecht tijdens het kerstdiner, maar kun je ook makkelijk op een doordeweekse avond eten om de A van je AVG'tje iets op te fleuren ;-). Het originele recept voor Hasselback aardappelen vond ik onder meer op de Australische site taste.com.au.
Hasselback aardappelen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaaktvoor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 8 iets kruimige aardappelen geschild en door midden gesneden
- 1 tl chilipoeder
- 1/2 tl zeezout
- scheutje olijfolie
- 25 gram paneermeel
- 25 gram gemalen Parmezaanse kaas
Benodigdheden
ingevette ovenschaalInstructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Leg de aardappelen op een snijplank met de platte kant naar onderen. Snijd ze nu in met elke keer een halve centimeter tussen de inkepingen. Let op dat je niet helemaal doorsnijdt, maar tot je ongeveer 1/3 aan de onderkant overhebt.
- Wrijf de aardappelen in met olijfolie, zeezout en chilipoeder, leg ze in een ovenschaal en bak gedurende 30 minuten.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Meng het paneermeel en de kaas en strooi dit over de aardappelen heen. Bak gedurende nog 10-15 minuten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 241 | Calorieën uit vetten 76 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 10% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen