Heerlijk zomerse riso salade
- Door Judith Pagrach
- Grieks, Overig
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Tegenwoordig vind je in de supermakrt steeds meer alternatieven voor rijst en pasta. Zo zag je op dit blog al onder meer couscous, freekeh en bulgur voorbij komen. Ook relatief nieuw, in ieder geval in Nederland, is riso. Ook wel bekend als orzo. Het lijkt in de verpakking net rijst, maar het is eigenlijk gewoon pasta. Zeker het proberen waard!
Heerlijk zomerse riso salade
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram riso (orzo)
- 1/2 komkommer
- 1 rode ui
- 400 gram kikkererwten (uit blik)
- 200 ml extra vergine olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el verse dille
- 1 teentje knoflook
- 50 gram geitenkaas of feta
- zwarte peper
Benodigdheden
Instructies
- Kook de riso volgens de instructies op de verpakking (een minuut of 11)
- Snijd intussen de komkommer in blokjes en snipper de ui.
- Spoel de kikkererwten af en meng met de komkommer, ui en dille.
- Maak de dressing door de olijfolie, mosterd, peper en geperst teentje knoflook te mengen.
- Giet de riso af en spoel af met koud water.
- Meng de riso met de overige ingrediënten en maak af met wat verkruimelde geitenkaas of feta.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 1565 | Calorieën uit vetten 917 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 103g, Waarvan | 159% | |
Verzadigde vetzuren 17g | 85% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 69g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 13g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik koop het al jaren in de Turkse supermarkt. Ook heel goed in de soep!