Herfst smoothiebowl met pompoen
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
Een van mijn favoriete ontbijtjes en lunches, blijft een smoothiebowl. Een smoothiebowl is een smoothie die je niet drinkt, maar eet. Zo krijg je beter een verzadigd gevoel. Bovendien kun je je smoothie zo naar hartelust toppen!
Een smoothiebowl is zeker niet alleen voor de zomer, je kunt dit ook prima in de herfst eten. Daarom maakte ik een lekkere herfstbowl met pompoen en kaneel. Heerlijke herfstsmaken in een romige bowl. Zelf gebruikte ik ook vanillepoeder. Je kunt dit vervangen door vanille-eiwitpoeder, vanille-extract of vanille-aroma.
Toppings
Het leuke van een smoothiebowl vind ik altijd het toppen. Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Dit keer ging ik voor zelfgemaakte granola, geroosterde pecannoten, pistachenoten, verse vijgen en chocolade frambozen.
Nog meer smoothiebowls maken? Hier vind je 10 heerlijke smoothiebowls.
Tip: pompoenpuree kun je zelf maken door geschilde pompoen in blokjes te stomen of koken en te pureren. Je kunt het ook kant-en-klaar kopen. (Gebruik de code JUDITH voor korting bij het afrekenen).
Herfst smoothiebowl met pompoen
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 bananen
- 200 gram pompoenpuree
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl vanillepoeder
- 300 ml plantaardige melk
- toppings naar keuze (zie hierboven)
Benodigdheden
- blender of staafmixer
- 2 ondiepe kommen
Instructies
- Haal de banaan uit de schil en breek in grove stukken. Doe in de blender, samen met de pompoenpuree, plantaardige melk, kaneel en vanillepoeder. Pureer tot een egale oranje massa.
- Giet in 2 ondiepe kommen en top naar keuze.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 236 | Calorieën uit vetten 49 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 6g, Waarvan | 9% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 16% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 0g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen