Hot dog Mexicaanse stijl
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
Hot dogs zijn onlosmakelijk verbonden met zomer en zon. Er zijn een aantal klassiekers. De gewone hot dog met mosterd en ketchup, de hot dog met zuurkool en de hotdog met ui bijvoorbeeld. Deze hot dog heeft een Mexicaans tintje en is daarmee nog zonniger en zomerser. Perfect voor die weekenddagen waarin je geen zin hebt om te koken!
Hot dog Mexicaanse stijl
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 2 zachtje puntjes (alternatief: brioche of pistolets)
- 2 runderchipolata worstjes
- 100 gram zuurkool
- 1 avocado (in kleine blokjes gesneden)
- 1 jalepeño peper (in dunne ringen gesneden)
- 1 tomaat (fijngesneden)
- 2 bosuien (fijngesneden)
- verse koriander naar smaak
- ketchup
Benodigdheden
- koekenpan of grillpan
Instructies
- Bak de worstjes in de koekenpan gaar.
- Snijd de broodjes aan de bovenkant open.
- Meng intussen de avocado, peper, tomaat, bosui en koriander.
- Leg de worst in het broodje. Leg zuurkool op de worst en maak af met de Mexicaanse topping en eventueel wat ketchup!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 488 | Calorieën uit vetten 282 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 33g, Waarvan | 51% | |
Verzadigde vetzuren 8g | 38% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 17g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen