Japanse gehaktballetjes
- Door Judith Pagrach
- Japans
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten

Shichimi Togarashi, probeer dat maar eens in 1 keer goed uit te spreken. Vandaag zijn ze dé smaakmaker in het gerecht. Shichimi Togarashi is een Japans kruidenmengsel bestaande uit 7 kruiden. De kruiden die je in dit mengsel vindt zijn: szechuanpeper, rode chilipeper, sesamzaad (witte én zwarte), gember, geroosterde sinaasappelschil, nori en hennepzaad. Ik had deze kruidenmix al een tijdje staan en wilde er nu eindelijk eens iets mee maken. Het werden deze supersmakelijke Japanse gehaktballen. Daarbij serveerde ik een sobanoodle salade, om in het thema te blijven.
Ik kocht deze kruiden een tijdje terug in de supermarkt van de Johnnie Boer lijn. Dit is overigens geen gesponsord artikel, maar er zijn een aantal kruiden in die lijn die ik erg lekker vind. De za'atar doet het hier bijvoorbeeld erg goed en dit Japanse 7-kruidenpoeder vonden we ook erg lekker. De garam masala van deze lijn daarentegen is veel te scherp, naar onze smaak. In ieder geval, als je het kruidenmengsel in de supermarkt wil kopen, kan dat dus en anders zijn er bij de toko alternatieven.
Deze Japanse gehaktballetjes eet je als diner met bijvoorbeeld noodles en groente, maar ze doen het ook prima als aperitiefje of borrelhapje!

Japanse gehaktballetjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd5 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd15 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipgehakt
- 1 cm verse gember
- 1 el sojasaus
- 1 tl mirin
- 1 tl Shichimi Togarashi kruiden
- 1 bosui
- om erbij te serveren: (soba) noodles met groente
Benodigdheden
- grillpan of koekenpan
Instructies
- Snijd de gember fijn.
- Snijd het witte gedeelte van de bosui fijn. Het groene gedeelte snijd je in ringen en houd je apart. Dit kun je zo gebruiken om het gerecht te garneren.
- Meng het gehakt met de gember, wit van de bosui, mirin, sojasaus en Shichimi Togarashi kruiden.
- Maak circa 8 gehaktballetjes en bak deze in de grill of koekenpan goudbruin en gaar.
- Serveer met noodles en groente of als aperitiefje met een zoetzure saus!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 302 | Calorieën uit vetten 144 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 16g, Waarvan | 24% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 22% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 6g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen