Kabeljauw in munt-yoghurtsaus met quinoasalade

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Helaas heeft mijn AH moestuintje het niet zo lang volgehouden. Ik droomde al van een mooie florerende moestuin op mijn balkon, maar helaas. Echt groene vingers heb ik (nog) niet. Dus nu kopen we vaak een muntplant om zo toch altijd de beschikking te hebben over verse munt. Voor in de munt thee, maar ook voor lekkere maaltijden met munt! Deze frisse quinoasalade met kabeljauw in een munt marinade bijvoorbeeld. Een typisch licht lentegerecht wat gezond, makkelijk én snel klaar is. Leuk is dat je bij dit gerecht de vis marineert in een yoghurtsaus voor een extra romige smaak. Even in de oven en je kunt aan tafel.

Kabeljauw in munt-yoghurtsaus met quinoasalade

Kabeljauw in munt-yoghurtsaus met quinoasalade

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd15 minuten
  • Totale benodigde tijd30 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • voor de vis:
  • 2 kabeljauwfilets
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1/2 tl kurkumapoeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • snuf zout
  • voor de quinoa salade:
  • 75 gram quinoa
  • 250 gram cherrytomaten (gehalveerd)
  • 1/2 komkommer (in kleine blokjes gesneden)
  • 1 rode ui (fijngesnipperd)
  • sap van 1 limoen (of citroen)

Benodigdheden

  • blender of staafmixer
  • ovenschaal (groot genoeg voor 2 visfilets)
  • plastic bakje

Instructies

  1. Doe de yoghurt, munt, peterselie, knoflook, kurkuma, komijn en een snuf zout in een blender of meng met een stafmixer tot een gladde saus.
  2. Giet 2/3 van de saus over de vis, in een plastic bakje en laat dit een kwartiertje intrekken.
  3. Verwarm intussen de oven voor op 200 C.
  4. Spoel de quinoa goed af met koud water en kook volgens de instructies op de verpakking.
  5. Leg de visfilets in een ovenschaal en bak ze in circa 10 minuten gaar.
  6. Intussen kun je de quinoa afgieten en de komkommer, ui, tomaat en limoen er doorheen mengen. De overgebleven yoghurtsaus meng je door de quinoa heen of serveer je er los bij.
  7. Haal de visfilets uit de oven en serveer de kabeljauw met de quinoa.
Naar een recept van BBC Good Food 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *