Karamel zeezout chocoladepudding (met maar 3 ingrediënten!)

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Zoet en hartig samen. Het blijft een heerlijke combi. Wat dacht je van pindakaas en hagelslag, een krentenbol met kaas of dus karamel zeezout? De karamel zeezout chocolade van Tony's Chocolonely is razend populair! Wij gebruikten deze populaire chocoladereep voor een verrassend lekker en eenvoudig dessert: de chocoladepudding met karamel zeezout. Het is enorm lekker en... super eenvoudig te maken. Je hebt maar 3 ingrediënten nodig! Hoe simpel kan het zijn?!

Karamel zeezout chocoladepudding (met maar 3 ingrediënten!)

Karamel zeezout chocoladepudding (met maar 3 ingrediënten!)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd10 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur en 45 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram karamel-zeezout chocolade
  • 500 ml halfvolle melk
  • 1 tl maïzena

Benodigdheden

  • kleine steelpan
  • 4 (glazen) bakjes

Instructies

  1. Doe de maïzena in de pan en voeg een paar druppels water toe. Mak er met een garde of vork een glad papje van.
  2. Breek de chocolade in stukken. Giet de melk erbij en breng langzaam aan de kook.
  3. Roer goed door op laag vuur, totdat het indikt.
  4. Laat 10 minuten afkoelen en giet dan in de glazen bakjes. Laat afkoelen tot kamertemperatuur op het aanrecht en laat ze vervolgens een uur in de koelkast opstijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *