Kersttrifle met chocolademousse

  • voor 4 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je denkt aan een kerstdessert, denk je al snel aan trifle. Tenminste, ik wel :-). Het van origine Britse dessert bestaat uit verschillende laagjes. Wat en precies inzit is verschillend, maar meestal in ieder geval een laag cake, fruit en room. Soms bijvoorbeeld ook nog custard. Ik maakte in de begindagen van mijn blog nog weleens een trifle. De chocolade sinaasappel was de eerste. Daarna kwam de mango-bitterkoekjes trifle.

Chocolade

Onlangs kwam er een doos vol met repen van Hands off my chocolate. Om eerlijk te zijn, had ik de chocolade nog niet eerder gegeten, maar er wel veel goede verhalen over gehoord. Zowel over de smaak, als de boodschap en missie van de chocolade. Het leek mij in ieder geval een mooi moment om weer eens een trifle te maken. Speciaal een voor de feestdagen. Het werd een heerlijk exemplaar bestaande uit:

  • roombotercake
  • pure chocolademousse
  • red velvet chocoladesaus (in plaats hiervan kun je bijvoorbeeld ook ruby of witte chocolade kiezen)
  • passievrucht

Wat mij betreft een gouden combi! Ik heb de mousse niet extra gezoet, juist omdat we hem in dit dessert gebruiken. De verschillende lagen geven hem al zijn zoetheid. Een heerlijke afsluiter voor kerst of natuurlijk gewoon door het jaar heen als nagerecht :-).

Kersttrifle met chocolademousse

Kersttrifle met chocolademousse

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd40 minuten
Aanpassen porties:

voor 4 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade
  • 250 ml slagroom
  • 1 roombotercake
  • 150 gram passievruchtblokjes uit de vriezer
  • 40 gram red velvet of ruby chocolade (ik gebruikte Hands off my chocolate Red Velvet)
  • 1 el melk

Benodigdheden

  • 4 glazen of potjes om de desserts in te serveren
  • handmixer, keukenmachine of staafmixer met ballongarde
  • steelpan

Instructies

kerstdessert: chocolade trifle
  1. Giet 75 ml slagroom in de pan. Breek de pure chocolade en laat deze op laag vuur smelten. Draai het vuur uit en roer goed door.
  2. Laat het geheel in de koelkast goed afkoelen.
  3. Klop intussen de rest van de slagroom stijf.
  4. Snijd de cake in dunne plakjes.
  5. Ontdooi de passievruchtblokjes in de magnetron.
  6. Snelt de roze chocolade samen met de melk in 1 minuut in de magnetron. Roer goed door tot een gladde saus.
  7. Klop voorzichtig chocoladeroom door de room. Zet weer terug in de koelkast en laat minstens 10 minuten staan.
  8. Haal de chocolademousse uit de koelkast en klop met een handgarde even door (niet te lang!).
  9. Bedek de bodem van de glazen met een plakje cake.
  10. Verdeel hier enkele eetlepels passievrucht overheen.
  11. Ga verder met een laag cake en giet hier de velvet of ruby chocolade overheen.
  12. Maak af met de chocolademousse. Deze kun je erin scheppen met een lepel of gebruik een spuitzak met een spuitmondje. Zet tot je het dessert uitserveert in de koelkast.
Disclaimer: dit artikel bevat items die ik heb gekregen, dit doet niets af aan mijn mening. Alleen producten waar we zelf enthousiast van worden, verschijnen op de blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *