Kip cashew
- voor 2 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
Zijn jullie ook niet dol op dit soort, klassieke kip en rijstrecepten boordevol smaak? Ik maakte al eerder een aantal soortgelijke recepten. De Kip Siam bijvoorbeeld of de sesam kip. Toch is dit weer een net wat ander recept: de bekende Kip Cashew. Er zijn tal van variaties te bedenken, want eigenlijk heb je in ieder geval kip en cashewnoten nodig. De rest kan, als je het letterlijk neemt, verschillen.
Dit recept maakt gebruik van de typisch Aziatische smaken. Ondanks dat de Kip Cashew vast een Nederlands bedenksel is (of een manier om Kip Siam aan te duiden), smaakt het toch wel authentiek Aziatisch. Ik maakte gebruik van o.a. gember en witte peper. Witte peper in een specerij wat je waak terug vindt in bijvoorbeeld de Thaise keuken. De vrolijk gekleurde paprika en de groene bosui maken het helemaal af!
Ik koos voor een basis van zilvervliesrijst, omdat dit meer vezels bevat en daardoor langer zorgt voor een verzadigd gevoel. Je kunt uiteraard ook witte rijst (liefst pandan) of zelfs warte rijst gebruiken. Net wat je lekker vindt!
Kip cashew
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd10 minuten
- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 1 tl maïzena
- 1/4 tl witte peper
- 1/8 tl zwarte peper
- saus:
- 3 el sojasaus
- 2 el water
- 1 el honing
- 1 tl mirin
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 el verse gember (fijngesneden)
- 1 tl maïzena
- 1/4 tl witte peper
- verder nodig:
- 100 gram geroosterde (ongezouten) cashewnoten
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- (zilvervlies)rijst om erbij te serveren
- 2 bosuien (in dunne ringen gesneden)
Benodigdheden
- wok
- kookpan voor de rijst
Instructies
- Spoel de rijst af met koud water en kook volgens de instructies op de verpakking.
- Strooi de maïzena, samen met wat zwarte en witte peper over de kip en verdeel goed.
- Zet de kip apart en maak intussen de saus. Meng daarvoor eerst maïzena met 1 el koud water tot een glad papje.
- Voeg vervolgens de overige ingrediënten voor de saus toe.
- Zet de wok op hoog vuur en giet olie in de pan.
- Bak de kip gaar. Voeg de paprika en het wit van de bosui toe en bak circa 2 minuten. Draai het vuur lager en giet de saus erbij.
- Laat de saus inkoken tot het de juiste dikte heeft (dit duurt ongeveer 1 minuut).
- Strooi de cashewnoten er overheen.
- Serveer met rijst en garneer met de groene bosuiringen en eventueel meer cashewnoten.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 664 | Calorieën uit vetten 244 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 27g, Waarvan | 42% | |
Verzadigde vetzuren 6g | 31% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 13g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 5g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Ik hen het gerechtje deze middag gemaakt. Alleen was het bij mij dinker bruin! (Vanwege de ketchup!) was ondanks dat, heerlijk.
Natuurlijk ketjap!