Kip met omeletreepjes en zoetzure saus

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd

Dit recept doet me een beetje denken aan foe yong hai: omelet, zoete saus en groenten. In deze variant zit ook nog kip. Het was voor ons dan ook een perfect pre-workoutmaaltje door de vele eiwitten (kip en omelet). Als ik het helemaal goed had willen doen, had ik gekozen voor zilvervliesrijst, maar ja, witte rijst vind ik gewoon het allerlekkerste :-).

Ingrediënten

  • 1 takje
  • sereh
  • 1 el
  • sesamolie
  • 1/4 tl
  • vissaus
  • 1/4 tl
  • witte peper
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1/4 tl
  • gember
  • 7 el
  • ketchup
  • 1 el
  • honing
  • 1 tl
  • worcestersaus
  • 2
  • paprika's
  • (in kleine blokjes gesneden)
  • 2
  • bosuien
  • (in ringen gesneden)
  • 300 gram
  • kipfiletblokjes
  • 3
  • eieren

Benodigdheden

  1. koekenpan
  2. wok (of gebruik de koekenpan)

Instructies

  1. Haal de buitenste laag van de sereh af en snijd de onderkant (0,5 cm) weg. Snijd nu het witte gedeelte fijn. Het bovenste gedeelte gebruiken we niet.
  2. Meng de vissaus, witte peper, sesamolie, gember, een geperst teentje knoflook en de sereh en marineer hier de kip mee. Laat het minstens 20 minuten intrekken.
  3. Kluts de eieren en maak hier een omelet van. Bak deze aan beide kanten goudbruin en snijd de omelet vervolgens in reepjes.
  4. Giet wat olie in de pan en bak de kip goudbruin. Bak de paprika en de bosui kort mee.
  5. Intussen meng je de ketchup, worcestersaus en honing tot een gladde saus. Zet het bakje even apart.
  6. Voeg de omeletreepjes toe aan de kip en roer kort door om de omelet weer warm te maken.
  7. Serveer met witte rijst en maak af met de zoetzure saus.
4 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *