Kip met omeletreepjes en zoetzure saus
- Door Judith Pagrach
- Chinees
- voor 2 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Dit recept doet me een beetje denken aan foe yong hai: omelet, zoete saus en groenten. In deze variant zit ook nog kip. Het was voor ons dan ook een perfect pre-workoutmaaltje door de vele eiwitten (kip en omelet). Als ik het helemaal goed had willen doen, had ik gekozen voor zilvervliesrijst, maar ja, witte rijst vind ik gewoon het allerlekkerste :-).
Kip met omeletreepjes en zoetzure saus
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 takje sereh
- 1 el sesamolie
- 1/4 tl vissaus
- 1/4 tl witte peper
- 1 teentje knoflook
- 1/4 tl gember
- 7 el ketchup
- 1 el honing
- 1 tl worcestersaus
- 2 paprika's (in kleine blokjes gesneden)
- 2 bosuien (in ringen gesneden)
- 300 gram kipfiletblokjes
- 3 eieren
Benodigdheden
- koekenpan
- wok (of gebruik de koekenpan)
Instructies
- Haal de buitenste laag van de sereh af en snijd de onderkant (0,5 cm) weg. Snijd nu het witte gedeelte fijn. Het bovenste gedeelte gebruiken we niet.
- Meng de vissaus, witte peper, sesamolie, gember, een geperst teentje knoflook en de sereh en marineer hier de kip mee. Laat het minstens 20 minuten intrekken.
- Kluts de eieren en maak hier een omelet van. Bak deze aan beide kanten goudbruin en snijd de omelet vervolgens in reepjes.
- Giet wat olie in de pan en bak de kip goudbruin. Bak de paprika en de bosui kort mee.
- Intussen meng je de ketchup, worcestersaus en honing tot een gladde saus. Zet het bakje even apart.
- Voeg de omeletreepjes toe aan de kip en roer kort door om de omelet weer warm te maken.
- Serveer met witte rijst en maak af met de zoetzure saus.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 289 | Calorieën uit vetten 114 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 13g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 15% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 4g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen