Budget: kip met zwarte pepersaus (€ 2,23 p.p.!)

  • voor 2 personen
Terug naar categorie Ga naar recept

Al sinds we terug zijn uit Singapore (en dat is inmiddels al ruim 3 maanden) zit die kip met zwarte pepersaus in mijn hoofd. Natuurlijk at ik dit gerecht wel vaker. Ik werkte nota bene 2 jaar lang in een wokrestaurant, maar deze Singaporese versie was veruit de lekkerste kip met zwarte pepersaus die ik ooit at. Misschien had het iets te maken met het feit dat op vakantie alles lekkerder smaakt (herkenbaar, toch?) of met de zelfgemaakte noodles waarop het werd geserveerd. Feit blijft dat we minder dan € 5,- betaalden en dat ik dit gerecht perse ook eens thuis wilde proberen. Het wordt nog beter. In plaats van dat ik zelf aan de slag moest, ging Jerôme de keuken in en maakte hij de kip met zwarte pepersaus op een bedje van noodles. Ok, deze noodles waren niet handgemaakt maar kwamen uit het Azië-pakket van de Lidl. Ik kan deze noodles echt wel aanbevelen. Sommige soorten worden heel plakkerig of papperig, deze zijn lekker stevig. Inclusief de noodles ben je voor dit gerecht € 4,45 kwijt, dat is nog geen € 2,23 p.p.!

Budget: kip met zwarte pepersaus (€ 2,23 p.p.!)

Budget: kip met zwarte pepersaus (€ 2,23 p.p.!)

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 g kipfilet in blokjes (€ 2.50)
  • 3 el sojasaus (€ 0.22)
  • 1 tl mirin (€ 0.04)
  • 1 tl grofgemalen zwarte peper (€ 0.07)
  • 1/2 tl bruine basterdsuiker (€ 0.02)
  • 1 ui gesneden in blokjes (€ 0.25)
  • 1 rode paprika gesneden in blokjes (€ 0.59)
  • scheutje arachideolie (of zonnebloemolie) (€ 0.01)

Benodigdheden

Instructies

  1. Marineer de kip in 2 el sojasaus. Zet de kip even apart.
  2. Laat een koekepan heet worden en giet er een scheutje olie in.
  3. Doe de uit en paprika erbij en laat deze zacht worden. Blijf goed roeren zodat ze niet verbranden.
  4. Doe nu de kip erbij en bak deze totdat het gaar is.
  5. Meng alle overige ingrediënten en roer goed door. Giet de saus bij de kip en kook nog 1 minuutje mee. Serveer met rijst of noodles!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *