Kip tikka met een frisse komkommersalade

  • voor 2 personen
  • Totale benodigde tijd45 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Kip tikka is een romig Indiaas gerecht met tomaat. Normaliter gebruikt men voor de saus room, maar om het wat gezonder te houden, gebruikte ik Griekse yoghurt. Dit gerecht smaakt heerlijk met rijst of op een naanbroodje, samen met de komkommersalade.

Kip tikka met een frisse komkommersalade

Kip tikka met een frisse komkommersalade

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet (in blokjes)
  • 250 gram Griekse yoghurt
  • sap van 1 limoen
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 1/2 tl kardamompoeder
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 70 gram tomatenpuree (uit blik)
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 120 ml water
  • 1/2 komkommer (in dunne plakjes)
  • 3 el azijn
  • zeezout
  • zwarte peper

Benodigdheden

Instructies

  1. Meng 150 gram Griekse yoghurt, het sap van de limoen en het teentje knoflook en leg hier de blokjes kip in. Zet dit apart en laat in ieder geval een half uur intrekken.
  2. Leg intussen de komkommer plakjes in azijn en bestrooi met peper en zout. Schep af en toe even om.
  3. Zet een koekepan op middelhoog vuur en giet hier wat olie in. Fruit de ui en voeg dan de kip, inclusief de marinade, toe. Bak deze gaar en doe dan de koriander, komijn, nootmuskaat, paprikapoeder, chilipoeder en gember erbij, samen met de tomatenpuree en water. Laat dit 15 minuten op middelhoog vuur sudderen. Roer op het einde de overige yoghurt erdoorheen en verwarm nog enkele minuten.
  4. Serveer de kip tikka met de komkommersalade op een naanbroodje of pandanrijst bijvoorbeeld.

Een reactie op “Kip tikka met een frisse komkommersalade

  • Hilde

    Heel erg lekker! Ook zeker in combinatie met de komkommersalade :) ik had er zelf nog wat rijst, boontjes en bloemkool bij gekookt.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *