Kiprollade met feta, walnoot en salie
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 5 personen
- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
Deze kiprollades maakte ik in de afgelopen jaren al een aantal keer, maar gek genoeg heb ik nooit het recept hier gepubliceerd. Tijdens het myfoodblog kerstdiner maakte ik de rollades weer. Het is een heerlijk en feestelijk gerecht wat perfect past op je kersttafel! De vulling is door de feta romig en zilt, en door de cranberry's en citroen tegelijkertijd fris. Het bord ziet er extra kleurrijk uit met de roze biet, oranje pompoen en groene romanesco! Benieuwd naar de rest van het kerstdiner? Bekijk ons kerstdiner menu of stel je eigen menu hier samen!
Kiprollade met feta, walnoot en salie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd30 minuten
- Kooktijd30 minuten
- Totale benodigde tijd1 uur
voor 5 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 kipfilets
- voor de rollade vulling:
- 100 gram fetakaas (verkuimeld)
- 50 gram walnoten (grof gehakt)
- 3 blaadjes salie (fijngesneden)
- rasp van 1 biologische citroen
- 50 gram verse cranberry's
- voor de pompoenmousseline:
- 900 gram pompoenblokjes
- 150 ml slagroom
- voor de ingelegde biet:
- 1 (choggia) biet (geschild en in dunne plakjes)
- 2 el azijn
- 3 el water
- 1 el suiker
- verder nodig:
- 1 romanesco
- cranberry compôte
Benodigdheden
- kookpan
- gietijzeren koekenpan (of andere ovenbestendige koekenpan)
- deegroller
- touw
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de biet en snijd deze in hele dunne plakjes. Dit kun je doen met bijvoorbeeld een kaasschaaf of mandoline.
- Meng water, suiker en azijn en leg de bietenplakjes hierin.
- Klap de kipfilets helemaal open. Bedenk ze met plasticfolie en sla de filets met een deegroller plat.
- Maak de vulling dor de fetakaas, walnoten, salie, citroenrasp en cranberry's te mengen. Verdeel de vulling over de filets en rol de kipfilet op. Bind er touw omheen om het vast te zetten.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en giet olie in de pan. Braad de kip in enkele minuten aan.
- Snijd de romanesco in kleine roosjes en kook deze in 6 minuten gaar. Spoel af met koud water.
- Zet de koekenpan in de oven (check of je pan ovenbestendig is!) en bak deze in circa 20 minuten gaar.
- Kook intussen de pompoenblokjes gaar. Giet af en giet de room erbij. Pureer tot een gladde massa.
- Leg wat plakjes biet op het bord, gevolgd door de pompoenmousseline. Bovenop leg je de kip. Garneer het bord met romanesco en serveer er cranberry compôte bij.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 472 | Calorieën uit vetten 256 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 29g, Waarvan | 45% | |
Verzadigde vetzuren 9g | 46% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 9g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 8g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen