Kisir (Turkse bulghursalade)
- voor 4 personen
- Totale benodigde tijd30 minuten
Ik wilde al enige tijd kisir maken, toen ik opeens 'echte' Turkse bulghur in het schap zag liggen bij Appie. Dit kon geen toeval zijn. Omdat de instructies er enkel in het Turks op stonden wist ik niet of ik niet precies hoe ik het moest klaarmaken. Gelukkig werkte de methode die ik altijd bij bulghur gebruik ook op deze bughur goed. Kisir is een Turkse bulghursalade en is heerlijk als lunch of als diner. Het een een typisch Turks gerecht wat lekker fris smaakt! Wij aten de kisir met gehaktballetjes en een frisse yoghurt-munt saus.
Kisir (Turkse bulghursalade)
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd30 minuten
voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 400 gram (fijne) bulghur
- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 100 gram tomatenpuree
- 1 bosui
- 1 vegetarisch bouillonblokje
- 400 - 600 ml water
- 2 takjes munt
- granaatappelsiroop naar smaak (of limoen)
Benodigdheden
Instructies
- Snijd de komkommer, munt, tomaten en bosui zeer fijn en zet dit apart
- Meng in een andere kom het kokende water met het bouillonblokje.
- In een grote kom doe je de bulghur en voeg je bouillon toe totdat de bulghur net onder water staat. Schep goed om. Is het te droog? Doe er dan nog wat water bij.
- Roer de tomatenpuree er doorheen.
- Dek nu de kom af met een bord en laat de bulghur 15 tot 20 minuten zo staan.
- Haal het bord er vanaf en meng nu de overige ingrediënten door de bulghur.
- Maak af met een scheutje granaatappelsiroop. Je kunt dit bij vrijwel elke Turkse winkel kopen. Niet voorhanden? Maak de kisir dan af met wat vers limoensap.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 415 | Calorieën uit vetten 22 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 3g, Waarvan | 4% | |
Verzadigde vetzuren 1g | 3% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 1g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
de komkommer zal gewoon een halve zijn, neem ik aan? Ga ik deze week maken! Bedankt
Je hebt helemaal gelijk! Ik heb het meteen aangepast :-)!