Koken met restjes: frittata met prei en spinazie
- Door Judith Pagrach
- Italiaans
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Een van mijn goede voornemens voor dit jaar was om minder eten te verspillen en dat betekent vaker restjes mee naar werk én vaker koken met restjes. Deze frittata is ideaal om restjes groenten en kruiden op te maken. Ik gebruikte prei, spinazie en rozemarijn, maar je kunt bijvoorbeeld ook heel goed doperwtjes, courgette en oregano gebruiken. Een frittata is een dikke, rijkgevulde Italiaanse omelet en is als diner lekker met sla of wat ciabatta.
Koken met restjes: frittata met prei en spinazie
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 5 eieren
- 150 gram ricotta
- 1 el mosterd
- 1 takje rozemarijn (of tijm
- snufje zout
- 100 gram bladspinazie
- 1 prei (in dunne ringen gesneden)
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- ovenschaal met een diameter van 19 cm
- garde
- wok
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Kluts de eieren en voeg de ricotta, zout en mosterd toe. Roer goed door.
- Zet een wok op hoog vuur en giet er een scheutje olie in. Doe de bladspinazie erbij, gevolgd door de prei. Bak totdat de spinazie is geslonken en laat vervolgens even uitlekken.
- Hak je kruiden grof en voeg toe aan het eimengsel.
- Verdeel de spinazie en prei over de bodem van de schaal en giet vervolgens het eimengsel er overheen.
- Bak 12 tot 18 minuten, totdat de gehele frittata gestold is.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 261 | Calorieën uit vetten 164 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 18g, Waarvan | 28% | |
Verzadigde vetzuren 7g | 36% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 8g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 2g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Een super simpel, snel klaar recept, ideaal!
Ik had er nog een restje spaghetti doorgegaan wat ik nog had staan. Binnen een half uurtje aan tafel 😃😃
Wat een goed idee!