Hoe maak je nou lekkere krabkoekjes? heel simpel: als basis neem je krab uit blik, daar doe je ei en paneermeel bij en kruiden die je lekker vindt. Ik vind het het lekkerste als het pit heeft en doe dit door gember, rode peper en platte peterselie te gebruiken. Bij voorkeur gebruik ik verse gember, maar helaas, die was op! Gemberpoeder will do :-).
Krabkoekjes
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd10 minuten
voor 2 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blikje krabvlees (180 gram)
- 1 el platte peterselie
- 1 rode peper
- 1/2 tl gemberpoeder
- 2 bosuien
- 2 eieren
- 10 el paneermeel
- scheutje olijfolie
Benodigdheden
- blender of hakmolen
- koekenpan
Instructies
- Doe alle ingrediënten, behalve de olijfolie, in de blender en meng tot een glad papje.
- Vorm er met een lepel bolletjes van.
- Zet de koekenpan op hoog vuur, giet er olijfolie in en leg een paar van de 'bolletjes' erin. Druk ze goed aan en keer ze regelmatig om. Bak ze aan beide kanten bruin.
- Lekker met zoete chilisaus en een salade!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 355 | Calorieën uit vetten 124 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 14g, Waarvan | 21% | |
Verzadigde vetzuren 3g | 14% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 7g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen