Oma’s recepten: lange vingertjes pudding
- Door Judith Pagrach
- Nederlands
- voor 8 personen
- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 20 minuten
Het is weer tijd voor een receptje van oma. Vandaag deelt gastblogger Devon het recept voor 'lange vingertjespudding' van zijn oma, Ali. Devon vertelt: "Dit was vroeger de pudding van mijn vaders gezin. Hier waren ze allemaal verzot op. Het werd af en toe gemaakt met klop fix. Dan werd de melk opgeklopt met de poeder en hadden ze een soort slagroom. Op die manier werd het een erg goedkoop toetje. Ze weekte de lange vingers ook weleens in rum, maar dan wordt het wel heel heftig, haha." Dit kun je dus optioneel doen. Wil je het geheel wat lichter maken? Dan heb ik ook nog wat tips: de suiker in het roommengsel kun je ook achterwege laten én je kunt er voor kiezen om meer kwark en minder slagroom te gebruiken.
Oma’s recepten: lange vingertjes pudding
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd15 minuten
- Kooktijd5 minuten
- Totale benodigde tijd2 uur en 20 minuten
voor 8 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 blik perziken op siroop
- 125 gram magere kwark
- 500 ml slagroom
- 1 pak lange vingers
- 75 gram poedersuiker
- 5 blaadjes gelatine
- hagelslag ter garnering
- optioneel: 50 ml rum
Benodigdheden
- grote schaal
- staafmixer of blender
- schaaltje om de gelatine blaadjes in te weken
- garde, keukenmachine of handklopper
- pannetje
Instructies
- Laat de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water weken.
- Klop de slagroom met de suiker stijf. De suiker is optioneel. Wil je het iets minder zoet? Dan klop je de slagroom stijf en laat je de suiker achterwege.
- Meng de opgeklopte slagroom met de kwark en zet di apart.
- Giet de siroop van de perziken in de pan en zet op een laag vuur. Wanneer het warm wordt, draai je het vuur uit. Wring de gelatineblaadjes uit en klop deze door de siroop heen.
- Pureer vervolgens de perziken met de blender of staafmixer en giet vervolgens de siroop hier bij en meng goed door.
- Verdeel het perzikmengsel over de schaal en leg hier de lange vingers op. Vervolgens verdeel je het slagroommengsel hier overheen en maak je het geheel af met wat hagelslag als topping. Laat in de koelkast tenminste 2 uur opstijven.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 224 | Calorieën uit vetten 73 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 9g, Waarvan | 13% | |
Verzadigde vetzuren 5g | 23% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 3g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen
Leuk, Devon! Mijn schoonmoeder heeft een soort gelijk recept: het zal dus wel van de Velders-kant vandaan komen.
Wat leuk om perzikken te gebruiken. Mijn oma maakte ook wel zo’n soort toetje maar dan met aardbeien of kersen.
Dit klinkt als heel erg lekker. Heb daarom vandaag alle benodigde ingredienten in huis gehaald, en ben het van plan om het dit weekend te gaan maken. Noem het een Valentijnstoetje ;) !
Alvast een fijne Valentijnsdag :-)!
Hee hoi, het was op zich wel een leuke Valentijnsdag, niet dat we dat zo uitgebreid ‘vieren’..
Het toetje de dag ervoor al gemaakt, maar om eerlijk te zijn, de smaak viel mij, maar ook de overige proevers, wat tegen.
Misschien iets te ‘perzikkerig’, hahaha… Ben toch meer van de tiramisu smaak.
Maar vond het leuk om dit te maken en uit te proberen. Smaken verschillen nu eenmaal toch?