Oma’s recepten: lange vingertjes pudding

  • voor 8 personen
  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Het is weer tijd voor een receptje van oma. Vandaag deelt gastblogger Devon het recept voor 'lange vingertjespudding' van zijn oma, Ali. Devon vertelt: "Dit was vroeger de pudding van mijn vaders gezin. Hier waren ze allemaal verzot op. Het werd af en toe gemaakt met klop fix. Dan werd de melk opgeklopt met de poeder en hadden ze een soort slagroom. Op die manier werd het een erg goedkoop toetje. Ze weekte de lange vingers ook weleens in rum, maar dan wordt het wel heel heftig, haha." Dit kun je dus optioneel doen. Wil je het geheel wat lichter maken? Dan heb ik ook nog wat tips: de suiker in het roommengsel kun je ook achterwege laten én je kunt er voor kiezen om meer kwark en minder slagroom te gebruiken.

oma devon

Oma’s recepten: lange vingertjes pudding

Oma’s recepten: lange vingertjes pudding

  • Voorbereidingstijd15 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd2 uur en 20 minuten
Aanpassen porties:

voor 8 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 1 blik perziken op siroop
  • 125 gram magere kwark
  • 500 ml slagroom
  • 1 pak lange vingers
  • 75 gram poedersuiker
  • 5 blaadjes gelatine
  • hagelslag ter garnering
  • optioneel: 50 ml rum

Benodigdheden

  1. grote schaal
  2. staafmixer of blender
  3. schaaltje om de gelatine blaadjes in te weken
  4. garde, keukenmachine of handklopper
  5. pannetje

Instructies

  1. Laat de gelatine blaadjes 5 minuten in koud water weken.
  2. Klop de slagroom met de suiker stijf. De suiker is optioneel. Wil je het iets minder zoet? Dan klop je de slagroom stijf en laat je de suiker achterwege.
  3. Meng de opgeklopte slagroom met de kwark en zet di apart.
  4. Giet de siroop van de perziken in de pan en zet op een laag vuur. Wanneer het warm wordt, draai je het vuur uit. Wring de gelatineblaadjes uit en klop deze door de siroop heen.
  5. Pureer vervolgens de perziken met de blender of staafmixer en giet vervolgens de siroop hier bij en meng goed door.
  6. Verdeel het perzikmengsel over de schaal en leg hier de lange vingers op. Vervolgens verdeel je het slagroommengsel hier overheen en maak je het geheel af met wat hagelslag als topping. Laat in de koelkast tenminste 2 uur opstijven.
lange vingers Heb jij ook een lekker recept van je oma dat je met ons wilt delen? Stuur een berichtje of laat het weten in de comments!

5 reacties op “Oma’s recepten: lange vingertjes pudding

  • Anke Velders

    Leuk, Devon! Mijn schoonmoeder heeft een soort gelijk recept: het zal dus wel van de Velders-kant vandaan komen.

    Beantwoorden
  • hendrika

    Dit klinkt als heel erg lekker. Heb daarom vandaag alle benodigde ingredienten in huis gehaald, en ben het van plan om het dit weekend te gaan maken. Noem het een Valentijnstoetje ;) !

    Beantwoorden
      • hendrika

        Hee hoi, het was op zich wel een leuke Valentijnsdag, niet dat we dat zo uitgebreid ‘vieren’..
        Het toetje de dag ervoor al gemaakt, maar om eerlijk te zijn, de smaak viel mij, maar ook de overige proevers, wat tegen.
        Misschien iets te ‘perzikkerig’, hahaha… Ben toch meer van de tiramisu smaak.
        Maar vond het leuk om dit te maken en uit te proberen. Smaken verschillen nu eenmaal toch?

        Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *