Spruitjes met (vega) spekjes, hazelnoten en honing

 • voor 2 personen
 • Kooktijd10 minuten
 • Totale benodigde tijd15 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Er zijn weinig dingen die ik niet lust, maar als ik dan toch iets moet noemen: spruitjes. Al van jongs af aan vind ik spruitjes echt niet lekker en kreeg ik ze alleen binnen als ik ze bedolf onder een dikke laag appelmoes. Toch wilde ik graag de uitdaging aan. Zou er niet een manier zijn dat ik spruitjes toch lekker vind, of in ieder geval oké? Wat ik niet lekker vind aan spruitjes is de bittere smaak. Dat heb ik dan ook geprobeerd te voorkomen in dit gerecht. Ik heb ze kort voorgekookt (té lang en ze krijgen die typische spruitjessmaak, te kort en ze zijn keihard). Daarna gebakken met speckjes van de Vegetarische Slager, hazelnoten, verse tijm en honing. De honing zorgt ervoor dat er iets lekker zoets in het gerecht zit waardoor het ook al minder bitter smaakt. Als je varkensvlees eet, kun je overigens ook reguliere spekreepjes kopen. De hamvraag: vind ik spruitjes op deze manier lekker? Nouja, lekker is een groot woord, maar voor spruitjes vond ik het echt een dik oké gerecht. Dus als je net als ik niet dol bent op spruitjes is dit een goed gerecht om toch spruitjes te (leren) eten. Als je spruitjes sowieso lekker vindt, is dit helemaal een goed gerecht voor je! Overigens ben ik van plan om 'moeilijk eten' als nieuwe rubriek op te nemen. Je kunt hierbij denken aan ingrediënten die mensen vaak niet lekker vinden of waarvan je misschien niet goed weet hoe je ze het makkelijkste klaarmaakt.

Ik hoor het dan ook graag van je als jij een ingrediënt hebt waarvan jij wilt dat ik ermee aan de slag ga. Laat het weten in de comments!

Spruitjes met (vega) spekjes, hazelnoten en honing

Spruitjes met (vega) spekjes, hazelnoten en honing

Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

 • 300 gram schoongemaakte spruitjes
 • 150 gram (vegetarische) spekreepjes
 • 25 gram hazelnoten
 • 1 takje tijm
 • 1 el honing
 • scheutje olijfolie

Benodigdheden

 1. kookpan
 2. koekenpan

Instructies

 1. Bij de supermarkt kun je schoongemaakte spruitjes kopen. Deze kocht ik. Heb je normale spruitjes? Was ze dan even goed, snijd de onderkant eraf en haal de buitenste blaadjes eraf.
 2. Breng een pan water aan de kook en kook de spruiten 5 minuten.
 3. Zet intussen de koekenpan op hoog vuur en giet er wat olie in. Bak de spekjes uit. Voeg de spruitjes, de tijm en de hazelnoten toe en bak nog eens 5 minuten, totdat de hazelnoten beginnen te bruinen. Blijf het geheel goed omscheppen.
 4. Tot slot draai je het vuur uit en voeg je de honing toe.
 5. Serveer direct! Lekker met gepofte (zoete) aardappel.

4 reacties op “Spruitjes met (vega) spekjes, hazelnoten en honing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *