Gepofte zoete aardappel (de allerlekkerste!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Gepofte zoete aardappel (de allerlekkerste!)

Als je eenmaal deze gepofte zoete aardappel hebt geproefd, ben je overstag! Dit mega gezonde recept is lekker, voedzaam en makkelijk te maken! Heb je restjes over? Dan smaakt het de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch, ook nog prima! Ik schreef al eerder over de gezondheidsvoordelen van zoete aardappels. De mung bonen die ik gebruikte zitten boordevol eiwitten, evenals de Griekse yoghurt. Wil je het super gezond houden, laat dan de kaas achterwege :-).

Ingrediënten

  • 4
  • zoete aardappels
  • 150 gram
  • gekookte bonen
  • naar keuze
  • 3 el
  • Griekse yoghurt
  • 1 tl
  • kappertjes
  • 1
  • rode peper
  • (in dunne ringen)
  • 1 teentje
  • knoflook
  • (geperst)
  • sap van 1/2
  • citroen
  • optioneel: geraspte kaas

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Prik gaten in de zoete aardappel, leg ze in een ovenschaal en bak gedurende 50 minuten (of totdat de aardappels lekker zacht zijn).
  3. Meng in een kommetje de bonen, peper, knoflook, citroen, kappertjes en yoghurt.
  4. Als ze nog niet zijn open zijn gepoft, snijd je de aardappels open. Vul de aardappels met de bonenvulling. Top eventueel af met wat kaas en zet nog enkele minuten in de oven.
6 mensen willen het maken
3 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *