Gepofte zoete aardappel (de allerlekkerste!)

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd55 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Terug naar categorie Ga naar recept

Als je eenmaal deze gepofte zoete aardappel hebt geproefd, ben je overstag! Dit mega gezonde recept is lekker, voedzaam en makkelijk te maken! Heb je restjes over? Dan smaakt het de volgende dag, bijvoorbeeld als lunch, ook nog prima! Ik schreef al eerder over de gezondheidsvoordelen van zoete aardappels. De mung bonen die ik gebruikte zitten boordevol eiwitten, evenals de Griekse yoghurt. Wil je het super gezond houden, laat dan de kaas achterwege :-).

Gepofte zoete aardappel (de allerlekkerste!)

Gepofte zoete aardappel (de allerlekkerste!)

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd55 minuten
  • Totale benodigde tijd1 uur
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 4 zoete aardappels
  • 150 gram gekookte bonen naar keuze
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 1 tl kappertjes
  • 1 rode peper (in dunne ringen)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • sap van 1/2 citroen
  • optioneel: geraspte kaas

Benodigdheden

  1. ovenschaal

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 220 C.
  2. Prik gaten in de zoete aardappel, leg ze in een ovenschaal en bak gedurende 50 minuten (of totdat de aardappels lekker zacht zijn).
  3. Meng in een kommetje de bonen, peper, knoflook, citroen, kappertjes en yoghurt.
  4. Als ze nog niet zijn open zijn gepoft, snijd je de aardappels open. Vul de aardappels met de bonenvulling. Top eventueel af met wat kaas en zet nog enkele minuten in de oven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *