Simpele pasta met zongedroogde tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd8 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Wie het blog vaker leest, zag het al: afgelopen week ontving ik een prachtig pakket vol Italiaanse goodies van Amesi. Amesi is een webshop vol Siciliaanse producten en ze stuurden mij een aantal van hun beste producten op om te testen. Pasta's, truffelolie, tapenade, noga, chocolade, honing met truffel en heel veel meer. Tja, als er zo'n pakket naar me staat te lachen, kan ik natuurlijk niet anders dan Italiaans koken. Een lekkere simpele pasta met zongedroogde tomaten en olijfolie met échte truffel (die je overigens ook prima kunt vervangen door normale extra vergine olijfolie).

Simpele pasta met zongedroogde tomaat

Simpele pasta met zongedroogde tomaat

  • Voorbereidingstijd2 minuten
  • Kooktijd8 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 2 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 200 gram pasta
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 takje verse basilicum
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el extra vergine olijfolie (of truffelolie)

Benodigdheden

  1. pastapan

Instructies

 
  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente' (beetgaar)
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken. Pers de knoflook uit en doe dit samen met de zongedroogde tomaat, basilicum en geraspte kaas in  een bakje.
  3. Giet de pasta af en meng het met de ingrediënten uit het bakje. Maak af met een goede scheut olijf- of truffelolie. Breng eventueel op smaak met zout en peper (ik vind zelf zout niet nodig, omdat je al kaas gebruikt). Voila, klaar is je supermakkelijke pasta! Serveer er een lekker frisse groene salade bij.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *