Simpele pasta met zongedroogde tomaat

  • voor 2 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Simpele pasta met zongedroogde tomaat

Wie het blog vaker leest, zag het al: afgelopen week ontving ik een prachtig pakket vol Italiaanse goodies van Amesi. Amesi is een webshop vol Siciliaanse producten en ze stuurden mij een aantal van hun beste producten op om te testen. Pasta's, truffelolie, tapenade, noga, chocolade, honing met truffel en heel veel meer. Tja, als er zo'n pakket naar me staat te lachen, kan ik natuurlijk niet anders dan Italiaans koken. Een lekkere simpele pasta met zongedroogde tomaten en olijfolie met échte truffel (die je overigens ook prima kunt vervangen door normale extra vergine olijfolie).

Ingrediënten

  • 200 gram
  • pasta
  • 2
  • zongedroogde tomaten
  • 1 takje
  • verse basilicum
  • 50 gram
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 el
  • extra vergine olijfolie
  • (of truffelolie)

Benodigdheden

  1. pastapan

Instructies

 
  1. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente' (beetgaar)
  2. Snijd de zongedroogde tomaten in stukken. Pers de knoflook uit en doe dit samen met de zongedroogde tomaat, basilicum en geraspte kaas in  een bakje.
  3. Giet de pasta af en meng het met de ingrediënten uit het bakje. Maak af met een goede scheut olijf- of truffelolie. Breng eventueel op smaak met zout en peper (ik vind zelf zout niet nodig, omdat je al kaas gebruikt). Voila, klaar is je supermakkelijke pasta! Serveer er een lekker frisse groene salade bij.
 
0 mensen willen het maken
0 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *