Lauwwarme aardappelsalade van gebakken aardappels
- Door Judith Pagrach
- Overig
- voor 3 personen
- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
Wie zegt dat je een aardappelsalade alleen in de zomer of lente kunt eten? Ik maakte een lauwwarme aardappelsalade die bewijst dat het ook echt comfort food voor de koudere dagen kan zijn. Vaak maak je het van gekookte aardappels. Dit keer ging ik voor krokant gebakken aardappels uit de oven. Die geven de salade een heerlijke crunch!
Geroosterde bloemkool, eieren en vinaigrette
De salade is eenvoudig te maken: naast het bereiden van de aardappels, rooster je de bloemkool in de oven met wat cajunkruiden en olijfolie. Cajunkruiden is een mix van specerijen die een zoet-pittige smaak aan je gerecht geven. Met aardappels is het een beproefde combinatie! Naast de bloemkool en aardappels gebruiken we kiemgroenten, gekookte eieren en een snelle, zelfgemaakte vinaigrette.
Aardappelsalade met cajunkruiden
Je kunt de elementen trouwens prima van tevoren bereiden. Zorg er dan wel voor dat je de salade pas op het laatste moment samenstelt zodat de aardappels lekker krokant blijven. Ik maakte de aardappels in de oven, maar als je een airfryer hebt, is dat helemaal ideaal! Wil je een vegan variant maken? Dan laat je simpelweg de eieren achterwege. Je kunt de eieren ook vervangen door vegetarische kipstukjes of tofu.
Hoe krijg je je aardappels krokant in de oven?
- Kook de aardappels heel kort voor, niet meer dan 5 minuten.
- Giet ze heel goed af en laat overtollig vocht verdampen voor je verder gaat.
- Gebruik voldoende (olijf)olie
- Zorg voor voldoende ruimte op je bakplaat. Je wil niet gaan stapelen
- Bak de aardappels gedurende 30-40 minuten op 180 C. Dat lijkt misschien niet zo warm, maar zo krijg je echt de meest perfecte aardappels!
Lauwwarme aardappelsalade van gebakken aardappels
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Voorbereidingstijd10 minuten
- Kooktijd50 minuten
- Totale benodigde tijd50 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 kg vastkokende aardappels
- 1 tl cajunkruiden
- 2 tl olijfolie
- 3 gekookte eieren
- handje kiemgroenten
- dressing:
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 tl maple syrup
- 1 tl witte wijnazijn
- peper en zout
Benodigdheden
- bakplaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de bloemkool in kleine roosjes, meng met 1 tl olijfolie en de cajunkruiden en leg op de bakplaat. Bak 15-20 minuten.
- Schil de aardappels en snijd ze in kwarten. Als de aardappels groot zijn, snijd je de aardappels in 8 stukken.
- Kook de aardappels gedurende 4-5 minuten. Giet af, laat de deksel van de pan en zet het vuur nog 1 minuut heel zachtjes aan om de aardappels zo droog mogelijk te krijgen.
- Verdeel dan de aardappels op de bakplaat en meng met 1 el olijfolie en een beetje peper en zout. Hussel met een lepel of met je handen door elkaar.
- Haal de bloemkool uit de oven en bak de aardappels in 30-40 minuten goudbruin.
- Kook intussen de eieren en maak de dressing door olijfolie en maple syrup en azijn te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Pel de eieren en halveer.
- Meng alle ingrediënten en enjoy!
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 413 | Calorieën uit vetten 83 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 10g, Waarvan | 15% | |
Verzadigde vetzuren 2g | 11% | |
Transvetzuren g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 5g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 1g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen