Lijnzaad crackers (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

  • voor 12 personen
  • Voorbereidingstijd
  • Kooktijd
  • Totale benodigde tijd
Lijnzaad crackers (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

Het stond al een tijdje op mijn "to-do" lijstje, zelf crackers maken. Een collega vertelde dat hij zijn crackers altijd van water en gebroken lijnzaad maakt, dus ik besloot dat als basis te gebruiken en zeezout en pompoenpitten toe te voegen om het iets spannender te maken. Ze zijn lekker als tussendoortje of als lunch, bijvoorbeeld met geprakte avocado en zalm of wat hüttekäse met peper en zout.Wist je trouwens dat lijnzaad erg gezond is? Het bevat veel omega-3 (goed voor o.a. de hersenen), vezels (goed voor de darmflora) en antioxidanten (fijn voor je weerstand).

Ingrediënten

  • 100 gram
  • gebroken lijnzaad
  • 75 ml
  • water
  • 20 gram
  • pompoenpitten
  • snuf
  • zeezout

Benodigdheden

  1. bakplaat/groot vierkant bakblik
  2. bakpapier

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Leg het bakpapier op de bakplaat.
  3. Meng in een kom alle ingrediënten tot een papje.
  4. Stort het mengsel op de bakplaat en verdeel met de bolle kant van de lepel over de plaat. Zorg dat de laag zo dun mogelijk is, dan worden de crackers lekker knapperig.
  5. Bak de crackers 20 minuten, totdat ze knapperig zijn.
47 mensen willen het maken
24 mensen hebben dit recept gemaakt

Hi, ik ben Judith.Welkom op mijn blog! Ik neem je mee naar alle windstreken en laat je zien dat lekker en bewust eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Je vindt hier lekkere recepten en de leukste foodhotspots. Volg je me ook op Twitter, FacebookGoogle+ en Instagram

13 responses to “Lijnzaad crackers (glutenvrij, suikervrij, lactosevrij)

  • Michelle

    I.v.m. een tarwe-allergie altijd op zoek naar lekkere alternatieven voor de lunch; deze is heerlijk! Vanmorgen de crackers gebakken (heel gemakkelijk!), wat nootjes en rozijnen toegevoegd (bij gebrek aan pompoenpitten), en ze nu aan het eten met een plakje kaas erop. Genieten! Bedankt voor dit leuke recept.

    Beantwoorden
  • Aurore

    Ik heb ze gemaakt en vindt ze lekker! Goed alternatief voor toastjes :-). Vanmiddag met avocado, ei of filet americain. Wel hoog in calorieen, dus niet te veel van eten!

    Beantwoorden
  • Sophia

    Hallo Judith,
    Net je lijnzaad crackers gemaakt. Als proef halve hoeveelheid. Ik heb nu al spijt, want het smaakt heerlijk. Straks avocado prakken met knoflook en de crackers erbij. Lijkt me een heerlijke combinatie. Bedankt voor de tip.
    Groetjes,
    Sophia

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Wat ontzettend leuk om te horen, Sophia :-). Ze zijn heel goed te combineren met van alles. Zelf vind ik ze ook heel lekker met bijoorbeeld hüttekäse of zelfgemaakte amandelboter :-).

      Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Lilian, je kunt gebroken lijnzaad kant-en-klaar kopen. Gebroken lijnzaad heeft de voorkeur, omdat dit beter wordt verteerd door het lichaam dan hele lijnzaad.

      Beantwoorden
  • Diana

    Heerlijk!!ik Doe een ontgiftingskuur en mag dus een heleboel niet,ik heb er nog een paar eetlepels kikkererwten bijgedaan en ipv water,kokoswater en geraspte kokos.ik heb laatst gezien bij koken met van boven dat het sap van kikkererwten zoveel eiwit bevat dat je er na 12min.kloppen zelfs merenques van kan maken.misschien kan ik je die tip geven als dank voor deze heerlijke cracker!!

    Beantwoorden
    • Judith Pagrach

      Hi Diana, toevallig stond het op mijn lijstje om dat binnenkort eens te proberen! Ik moet het echt zien om te geloven, haha. Fijn dat je deze lijnzaadcrackers wel mag en leuke toevoegingen.

      Beantwoorden
  • Anneke

    Hoi Judith,
    Heerlijk recept hoor, dank je wel.

    Ik heb ze gisteren gemaakt en er 2 el geitenroomkaas en 1 el kurkuma aan toegevoegd.
    Een heerlijke hartige snack!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *