Linzensalade met stoofvlees
- voor 3 personen
- Totale benodigde tijd20 minuten
Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik mijn eerdere recept voor stoofvlees voor het vlees. Overigens is de salade ook zonder vlees erg lekker!
Linzensalade met stoofvlees
Log in voor meer functionaliteiten
Toevoegen aan receptenverzameling Ik wil dit maken Ik heb dit gemaakt- Totale benodigde tijd20 minuten
voor 3 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
- 150 gram bereid stoofvlees*
- 150 gram rode linzen
- 3 el rozijnen
- 1 el kappertjes
- Dressing:
- 5 el extra vergine olijfolie
- 4 el appelciderazijn
- 1 el maple syrup
- 1 el grove Zaanse mosterd
- 1 tl komijnpoeder (djinten)
- 1/2 tl korianderpoeder (ketoembar)
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/8 tl chilipoeder
- peper
- zout
- Topping:
- handjevol alfalfa
- 50 gram rucola
- * Tip: gebruik het recept voor stoofvlees uit de intro.
Benodigdheden
Instructies
- Maak de dressing door alle ingrediënten in een glas door elkaar te mengen.
- Kook de linzen in ongeveer 20 minuten beetgaar (langer als dat nodig is).
- Giet de linzen af en spoel af met koud water.
- Meng de dressing er doorheen, samen met de rozijnen en kappertjes.
- Maak af met het stoofvlees, alfalfa en rucola.
Voedingswaarde
Per portie | ||
---|---|---|
Calorieën 505 | Calorieën uit vetten 229 | |
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* | ||
Vetten 26g, Waarvan | 40% | |
Verzadigde vetzuren 4g | 21% | |
Transvetzuren 0g | ||
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 18g | ||
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g |
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen