Linzensalade met stoofvlees

  • voor 3 personen
  • Totale benodigde tijd20 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Linzen zijn helemaal hot! En dat is niet verwonderlijk, want ze zijn supergezond en voedzaam. Ik vind ze vooral lekker om lauwwarm te eten als een soort van salade. In deze salade deed ik stoofvlees, wat heel goed samengaat met de linzen. Gebruik mijn eerdere recept voor stoofvlees voor het vlees. Overigens is de salade ook zonder vlees erg lekker!

Linzensalade met stoofvlees

Linzensalade met stoofvlees

Aanpassen porties:

voor 3 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 150 gram bereid stoofvlees*
  • 150 gram rode linzen
  • 3 el rozijnen
  • 1 el kappertjes
  • Dressing:
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • 4 el appelciderazijn
  • 1 el maple syrup
  • 1 el grove Zaanse mosterd
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1/2 tl korianderpoeder (ketoembar)
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/8 tl chilipoeder
  • peper
  • zout
  • Topping:
  • handjevol alfalfa
  • 50 gram rucola
  • * Tip: gebruik het recept voor stoofvlees uit de intro.

Benodigdheden

Instructies

  1. Maak de dressing door alle ingrediënten in een glas door elkaar te mengen.
  2. Kook de linzen in ongeveer 20 minuten beetgaar (langer als dat nodig is).
  3. Giet de linzen af en spoel af met koud water.
  4. Meng de dressing er doorheen, samen met de rozijnen en kappertjes.
  5. Maak af met het stoofvlees, alfalfa en rucola.
Naar: The Best Lentil Salad Ever van My New Roots

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *