Makkelijke coquilles op Aziatische wijze

  • voor 6 personen
  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Terug naar categorie Ga naar recept

Coquilles of Sint Jacobsschelpen zijn schelpdieren die een beetje vlezig qua structuur zijn. Dit leent zich dus heel goed voor een mooi gebakken gerechtje. Coquilles hebben weinig nodig omdat ze van zichzelf al zo smaakvol zijn, maar in dit voorgerecht halen we de smaken nog net even wat op. Mijn moeder maakt al jaren deze Aziatische stijl coquilles en dat is altijd een succes.

Amuse of voorgerecht

Coquilles zijn heel luxe om te serveren, maar zijn eigenlijk heel eenvoudig om lekker klaar te maken. Schroei ze dicht, bak nog even en breng ze verder op smaak. In dit gerecht brengen we ze op smaak met peper, basilicum, een sjalotje en wat sojasaus. Serveer als amuse of voorgerecht!

Makkelijke coquilles op Aziatische wijze

Makkelijke coquilles op Aziatische wijze

  • Voorbereidingstijd5 minuten
  • Kooktijd5 minuten
  • Totale benodigde tijd10 minuten
Aanpassen porties:

voor 6 personen

Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief

Ingrediënten

  • 6 coquilles
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 1 rode peper (in dunne repen gesneden)
  • 2 tl sojasaus
  • 2 takjes basilicum
  • olie om in te bakken

Benodigdheden

  • koekenpan

Instructies

  1. Zet de koekenpan op hoog vuur. Giet olie in de pan en voeg de sjalot, peper en coquilles toe.
  2. Draai na enkele minuten het vuur lager en blus af met de sojasaus. Laat nog enkele minuten garen. Scheur de helft van de blaadjes in grove stukken en voeg die toe aan de pan. Schep normaal goed om.
  3. Serveer de coquilles en garneer met de overgebleven verse basilicum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *